Waar vind ik mijn IBAN-nummer?

Als je een opzegbrief van 123opzeggen wil laten versturen, moet je je IBAN-nummer invullen. Dit nummer hebben we nodig om de betaling van de opzegbrief te regelen. In sommige gevallen vragen we twee keer het IBAN-nummer, omdat het bedrijf soms het rekeningnummer waar de incasso op plaatsvindt nodig heeft om het abonnement op te zeggen. Toch vraag je je nu af waar je je IBAN-nummer vindt. 123opzeggen legt het je graag uit.

Wat is IBAN?

Om duidelijk te maken waar je een IBAN-nummer kunt vinden, is het ook belangrijk dat je weet wat een IBAN-nummer precies is. De afkorting staat voor International Bank Account Number, wat in het kort inhoudt dat het wordt gebruikt voor internationale transacties. Toch zijn dat niet langer de enige transacties waar het IBAN-nummer voor wordt gebruikt. Sinds 1 augustus 2016 is Nederland namelijk helemaal overgegaan op betalingen via IBAN. Korte rekeningnummers worden nu niet meer geaccepteerd en als je een overschrijving wil doen, zul je je IBAN moeten vinden.

Hoe ziet een IBAN-nummer eruit?

Een IBAN-nummer bestaat uit een landcode, controlegetal en je rekeningidentificatie. Die laatste is je oude bankrekeningnummer samen met wat nullen. Een IBAN nummer in Nederland ziet er als volgt uit:

NL00 BANK 1234 5678 90

IBAN-nummer vinden

Om je IBAN-nummer te vinden, kun je kijken op je bankpas. Hier staat je volledige IBAN-nummer geschreven. Ook kun je het IBAN-nummer vinden in de digitale omgeving van je bank. Log dan in bij je bank en kijk bij je gegevens.

 

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf