Hoe kan ik mijn wifi-signaal thuis verbeteren?

Het verbeteren van je wifi-signaal thuis kan de prestaties van je draadloze netwerk aanzienlijk verbeteren. Wij geven je een aantal tips om het signaal te verbeteren.

Plaatsing van de router

Zorg ervoor dat je router zich op een centrale locatie in je huis bevindt, bij voorkeur in de buurt van de plekken waar je het meest gebruikmaakt van wifi. Vermijd het plaatsen van de router in kasten of achter obstakels, omdat dit het signaal kan verzwakken.

Vermijd interferentie

Plaats de router op een locatie waar het signaal niet wordt verstoord door andere elektronische apparaten, zoals magnetrons, draadloze telefoons, babyfoons en Bluetooth-apparaten. Deze kunnen interferentie veroorzaken en de wifi-prestaties verminderen.

Update routerfirmware

Zorg ervoor dat de firmware van je router up-to-date is. Fabrikanten brengen regelmatig updates uit om de prestaties te verbeteren en beveiligingslekken te dichten.

Gebruik de juiste wifi-band

Schakel over naar de 5 GHz wifi-band als je router deze ondersteunt. Deze band heeft meestal minder interferentie en biedt hogere snelheden dan de 2,4 GHz band.

Gebruik wifi-extenders of mesh-systemen

Als bepaalde delen van je huis een zwak wifi-signaal hebben, overweeg dan het gebruik van wifi-extenders of een mesh-netwerksysteem om de dekking uit te breiden.

Upgrade naar een modernere router

Als je router verouderd is, kan het overwegen van een upgrade naar een nieuwere router met geavanceerdere functies en betere prestaties je wifi-ervaring verbeteren.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf