Maak jij niet langer gebruik van je ANWB-lidmaatschap en wil je deze graag opzeggen? Dit doe je makkelijk en eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief verzenden. De ANWB zal je opzegging snel verwerken. 

ANWB opzeggen

De ANWB is een Nederlandse organisatie voor verkeer en toerisme. De letters ANWB vormen een afkorting van Algemene Nederlandse Wielrijders Bond, de eerdere naam van de organisatie. Sinds 1905 heet de vereniging toeristenbond. Hierdoor hebben de letters ANWB inmiddels geen betekenis meer. De ANWB houdt zich bezig met allerlei verschillende diensten die te maken hebben met verkeer en toerisme. In het begin zorgde de ANWB voor fietspaden, bewegwijzering en het selecteren van zogenaamde bondshotels, door de bond erkende overnachtingsplaatsen. Al sinds het begin houdt de ANWB zich niet alleen bezig met fietsers, ondanks de naam, maar ook met automobilisten, wandelaars, ruiters, motorrijders, watersporters, wintersporters en kampeerders.

Tegenwoordig kent iedereen de ANWB van de Wegenwacht, een alarmcentrale die hulpverlening biedt bij pech. Daarnaast zie je langs toeristische wegen de paddenstoelen van de ANWB die werken als bewegwijzering voor fietsers en wandelaars. Verder brengt de ANWB-verkeersinformatie voor landelijke radiozenders, biedt de vereniging verzekeringen voor verkeer en toerisme, brengt de ANWB maar liefst twaalf tijdschriften uit waaronder het grootste tijdschrift de Kampioen en doet de ANWB nog veel meer. Al meer dan 4 miljoen mensen zijn lid van de ANWB. Met een lidmaatschap bij de ANWB zorgt de vereniging ervoor dat kinderen die onder de armoedegrens leven een fiets krijgen, biedt ouderen de hulp om mobiel te blijven, en voert de ANWB actie tegen de Belgische en Duitse tolplannen.

Voordelen ANWB-lidmaatschap

Je kunt verschillend lidmaatschappen kiezen bij de ANWB. Heb je een auto en zou je het wel fijn vinden om geholpen te worden als eens met pech staat, dan is het lidmaatschap met wegenwacht wat voor je. Als je geen auto hebt en je wel gebruik wilt maken van leuke kortingsacties, dan kun je kiezen voor een lidmaatschap zonder wegenwacht. Bij beide soorten lidmaatschappen kun je genieten van vele voordelen, zoals veel korting op uitjes, evenementen en reizen. Daarbij krijg je korting in de ANWB (web)winkel en op ANWB-verzekeringen en maak je gratis gebruik van handige apps ontwikkeld door de ANWB. Ook het tijdschrift Kampioen valt geregeld bij jou op de mat en daarin staan weer allemaal leuke uitjes, tests en weetjes beschreven.

Initiatieven ANWB

Dit klinkt allemaal al erg leuk, maar ANWB is er niet alleen om te helpen bij zaken die voor jou als persoon belangrijk zijn. ANWB wil zich ook inzetten voor belangenbehartiging. Ze willen dat iedereen altijd mobiel is. Of je nu op vakantie bent of thuis. Om dat te doen laten ze hun stem horen in Brussel en Den Haag. Daarbij vindt de ANWB dat ieder kind recht en toegang met hebben op een fiets. Om dit te bereiken heeft ANWB het kinderfietsenplan opgezet. Ze zamelen oude fietsen in om ze vervolgens op te knappen en te geven aan kinderen waarvan de ouders een fiets niet kunnen betalen. Zo kan elk kind genieten van het fietsen door Nederland.

Een ander initiatief van ANWB is ANWB Automaatje. Dit initiatief is begonnen om mensen zo lang mogelijk mobiel te houden. Het principe is dat vrijwilligers minder mobiele mensen vervoeren met hun eigen auto. Zo kunnen ook ouderen en gehandicapte mensen toch nog ergens heen waar ze normaal niet zo makkelijk zouden kunnen komen.

ANWB Creditcard

Als ANWB-lid kun je gebruikmaken van de ANWB-creditcard. Dit is de goedkoopste creditcard, waar je als lid ook nog eens vijftig procent korting. Daarbij krijg je ook tankvoordeel, waardoor je bij veel tankstations door het hele land kunt tanken met korting. Dat scheelt allemaal weer in de portemonnee.

ANWB opzeggen

Als je een abonnement bij ANWB afsluit, dan doe je dit voor een bepaalde periode. Meestal is dit een jaar en daarna kun je maandelijks opzeggen. Als je nog in dat eerste lidmaatschapsjaar zit, maar je al weet dat je er daarna vanaf wilt dan is opzeggen nu al mogelijk. De opzegging zal dan ingaan direct wanneer dat jaar eindigt. 123Opzeggen.nl kan je helpen bij het opzeggen van het lidmaatschap. Het kost niets en is eenvoudig. Vul de bovenstaande brief volledig in met de gevraagde gegevens. Die gegevens zijn nodig om de brief rechtsgeldig te maken en de opzegging in goede banen te leiden. Zodra alle gegevens ingevuld zijn kun je de brief downloaden, printen en opsturen naar het adres dat wij alvast bovenaan de brief hebben gezet.

Verzendservice

Heb je liever dat wij de volledige opzegging doen, dan is dat ook geen probleem. Voor een kleine vergoeding zorgen wij ervoor dat de brief op de juiste mat belandt en hoef jij nergens meer naar om te kijken. Je hoeft enkel te wachten op de bevestiging die de ANWB zal sturen. Zodra je die bevestiging binnen hebt, weet je dat je opzegging juist is verwerkt en dat je inderdaad van je ANWB-lidmaatschap af bent.