Wil je niet langer verzekerd zijn bij ABN AMRO? Je ABN AMRO autoverzekering opzeggen regel je eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

ABN AMRO Autoverzekering opzeggen

In Nederland is het verplicht om een autoverzekering af te sluiten wanneer je in het bezit bent van een auto. Ook als deze auto niet rijdt en bijvoorbeeld alleen maar langs de weg staat. Veel autobezitters vinden de keuze voor een autoverzekering lastig, want waarin verschillen ze? Ze zien door de bomen het bos niet meer en blijven vaak lang hangen bij een autoverzekeraar. Het grootste verschil tussen de verschillende verzekeraars is de prijs. Blijven hangen bij een verzekeraar kan je dus duur komen te staan. Vergelijk daarom snel jouw autoverzekering en zeg ‘m op als het ergens anders goedkoper kan!

Welke autoverzekering kies je?

Als je een autoverzekering wilt afsluiten bij ABN AMRO, kun je kiezen uit drie verschillende soorten autoverzekeringen: WA-dekking, WA Beperkt Casco en WA Volledig Casco (ook wel Allrisk genoemd). Het verschil tussen deze drie verzekeringen is niet alleen de prijs, maar ook wat er verzekerd is als je een ongeluk krijgt met je auto. Bij een WA-dekking is alleen schade aan anderen gedekt als je zelf schuldig bent aan het ongeluk. De schade aan je eigen auto moet je dan zelf betalen. Deze vorm van verzekeren wordt vaak gekozen door mensen die in oudere auto’s rijden. Wil je liever wel wat meer verzekerd hebben, dan kun je kiezen voor een Beperkt Casco verzekering. In dat geval is namelijk ook brand-, storm- en hagelschade gedekt. Schade door diefstal en inbraak of een ruitbeschadiging wordt gewoon vergoed. Wil je absoluut geen risico lopen? Kies dan voor Volledig Casco. Bij deze verzekering ontvang je alleen geen vergoeding door schade die je opzettelijk hebt toegebracht aan je auto. Erg fijn als je bijvoorbeeld net een nieuwe auto gekocht hebt of je in een buurt woont waar vandalisme vaker voorkomt.

Aanvullende dekkingen

Je zit natuurlijk niet altijd alleen in de auto en als je wil dat ook je inzittenden goed verzekert zijn, kun je een inzittendenverzekering afsluiten. Deze module zorgt ervoor dat het letsel dat inzittenden oplopen tijdens een ongeluk gewoon vergoed wordt. Ook autorechtsbijstand is een mogelijkheid, zodat je de kosten van een advocaat bij onenigheid dat ontstaan is door een ongeluk niet zelf hoeft te betalen. Wil je ook liever niet naast de weg komen te staan met pech, dan is de pechhulp module wellicht wat voor jou. Je hoeft geen ANWB Wegenwacht abonnement meer af te sluiten, maar regelt dit rechtstreeks via ABN AMRO.

Schadevrije jaren

De premie van een autoverzekering bepaalt de verzekeraar helemaal zelf. Je kunt soms tot wel 80 procent korting krijgen op de premie als je bijvoorbeeld nooit schade rijdt en veel schadevrije jaren hebt opgebouwd. Ook je leeftijd kan van invloed zijn op de autoverzekering. Sommige verzekeraars verzekeren bijvoorbeeld geen jongeren of ouderen en ook het opleidingsniveau kan uitmaken voor de premie. Promovendum biedt bijvoorbeeld een lagere premie aan klanten die een HBO- of WO-opleiding hebben afgerond.

ABN AMRO autoverzekering opzeggen

Als je ergens anders een betere premie of betere voorwaarden hebt gevonden, dan kan het lonen om over te stappen. In dat geval kun je je autoverzekering opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Je hoeft alleen nog maar je gegevens in te vullen in de velden bij de opzegbrief. Die gegevens worden automatisch in de opzegbrief gezet, waarna je ervoor kunt kiezen om de opzegbrief zelf te verzenden of dit aan 123opzeggen over te laten. Kies je voor de laatste optie, dan zal 123opzeggen de opzegbrief voor een kleine vergoeding voor je verzenden. Wel zo makkelijk!