Wil je de polis van Allianz Direct opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via 123opzeggen kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar Allianz Direct als je gebruik maakt van de online verzenddienst.

Allianz Direct opzeggen 

Allianz Direct, voorheen Allianz Direct is een verzekeringsmaatschappij van Allianz. Ze zijn vooral bekend van hun autoverzekeringen. De verzekeraar is in 2008 opgezet omdat er veel vraag was naar een verzekeraar zonder al teveel poespas en wel met een goede service. Allianz voelde zich geroepen om dat te realiseren en zodoende ontstond hun dochteronderneming Allianz Direct. De missie van Allianz Direct is om die reden ook een uitstekende service bieden voor een scherpe prijs die uitblinkt in haar eenvoud. Het unieke aan Allianz Direct is dat ze werken zonder eigen risico. Als je dus onbedoeld schade rijdt, hoef je niet zelf een deel van de kosten te dekken. Dit is ook precies de reden dat veel mensen kiezen voor een verzekering van Allianz Direct.

Allianz Direct autoverzekering

Je kunt bij Allianz Direct drie verschillende autoverzekeringen afsluiten. De eerste is een WA verzekering. Dit is de verzekering die je minimaal moet hebben op je auto. Met deze verzekering ben je verzekert voor de schade die jij bij anderen veroorzaakt. Als je daarbij ook verzekerd wil zijn voor ruitschade, inbraak, storm, brand en overstromingen dan kun je kiezen voor een Beperkt Casco verzekering. Je verzekert jezelf hiermee tegen de meest voorkomende soorten schade, zodat je niet zelf voor de kosten hoeft op te draaien. Als je voor alle soorten schade verzekert wil zijn, ook schade die jij zelf veroorzaakt hebt aan je eigen auto, dan kun je beter kiezen voor een Allrisk verzekering. Deze verzekering wordt ook wel volledig casco genoemd. Je krijgt hierbij ook altijd vervangend vervoer bij de aangesloten Allianz Direct herstellers. Deze verzekering wordt vooral gekozen door mensen die net een nieuwe auto gekocht hebben.

Naast deze verzekeringen, kun je ook nog kiezen voor aanvullende dekkingen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een pechhulpverzekering. Als je langs de weg komt te staan met je auto, wordt je dan op weg geholpen door bijvoorbeeld vervangend vervoer of een reparatie. Ook kun je kiezen voor een inzittendenverzekering, zodat je passagiers ook verzekerd zijn als ze bij jou in de auto zitten. Jij hoeft met deze verzekering nooit te betalen als zij letsel krijgen bij jou in de auto. Je kunt ook nog kiezen voor een:

  • Rechtsbijstandsverzekering
  • Verlengde nieuwwaarde
  • Verlengde aanschafwaarde
  • Extra accessoires
  • Vrije reparatiekeuze

Pechhulp on Demand

Een nieuwe service van Allianz Direct is Pechhulp on Demand. Je hebt hierbij geen duur abonnement, maar kunt wel gebruikmaken van de pechhulpservice van Allianz Direct. Je betaalt dan per keer dat je langs de weg staat. Je betaalt dan alleen voor de service die je nodig hebt. Denk hierbij aan een lekke band, vreemd lampje of een lege accu. Ze kunnen je ter plekke helpen of transporteren naar een garage dichtbij.

Woonverzekeringen

Allianz Direct heeft al een tijdje niet alleen maar autoverzekeringen. Ze hebben inmiddels ook allerlei verzekeringen voor je huis. Zo kun je een inboedelverzekering afsluiten waarbij je kunt kiezen voor een inboedel uitgebreid verzekering en een inboedel compleet verzekering. Het verschil tussen deze twee verzekeringen is dat bij de uitgebreide verzekering je niet verzekerd bent voor schade die door jezelf of een gezinslid wordt veroorzaakt.

Naast de inboedel, kun je ook je woonhuis verzekeren. Het is je meest waardevolle bezit en je wilt natuurlijk niet dat daar wat mee gebeurd. Om gedekt te zijn tegen de torenhoge kosten die hier bij kunnen komen kijken bestaat de opstalverzekering. Net als bij de inboedelverzekering, geldt voor de opstalverzekering ook dat je voor een uitgebreide variant en een complete variant kunt kiezen. Bij de uitgebreide versie zijn alle schade zaken buiten jouw schuld om verzekerd. Denk hierbij aan brand, bliksem, ontploffing, storm, diefstal, vandalisme, water en stroom. Je bent alleen niet verzekerd voor schade wat veroorzaakt is door jouzelf of een gezinslid. Bij Opstal compleet is dit wel verzekerd.

Om jezelf ook te verzekeren voor schade die jij zelf bij anderen veroorzaakt, kun je een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten. Je bent verzekerd tot 2.500.000 euro en hebt wederom geen eigen risico. Zo ben je altijd verzekerd tegen schadeclaims van anderen.

Allianz Direct opzeggen

Wil jij overstappen naar een andere verzekeraar dan is Allianz Direct opzeggen niet moeilijk te regelen. 123opzeggen heeft voor iedere verzekering een aparte opzegbrief die eenvoudig aan te vullen is met je eigen gegevens. Je kunt die gegevens eenvoudig invullen naast de opzegbrief van jouw keuze. Die gegevens worden automatisch in de opzegbrief geladen, waarna die klaar is voor verzending. Je kunt er nu voor kiezen om de brief zelf te verzenden of dit door ons te laten doen. Als je ervoor kiest om dat door ons te laten doen, vragen wij een kleine vergoeding. Wij zorgen er vervolgens voor dat de opzegbrief bij Allianz Direct op de mat terecht komt, waarna Allianz Direct de opzegging zelf in orde dient te maken. Zij zullen je een bevestiging toesturen zodra de opzegging verwerkt is en zo weet je dus altijd waar je aan toe bent en dat is natuurlijk wel zo prettig.