Wil je niet langer een verzekering bij Ditzo? Je kunt je Ditzo verzekering opzeggen door gebruik te maken van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

Ditzo opzeggen

Ditzo is een welbekende Nederlandse verzekeringsmaatschappij waar klanten terecht kunnen voor het afsluiten van diverse verzekeringen. Ditzo is onderdeel van a.s.r. en biedt onder andere reisverzekeringen, autoverzekeringen, zorgverzekeringen, aansprakelijkheidsverzekeringen, inboedelverzekeringen en uitvaartverzekeringen. Sommige mensen kiezen voor één verzekering via Ditzo, maar er zijn ook mensen die meerdere diensten afnemen bij deze verzekeraar. Wil je één of meerdere verzekeringen stopzetten bij de verzekeraar? Dan leggen wij uit hoe je jouw verzekering bij Ditzo kunt opzeggen.

Hoe kun je Ditzo opzeggen?

De verzekeringsmarkt is erg competitief. Er zijn veel verschillende aanbieders, tarieven lopen flink uiteen en het kan lonend zijn om regelmatig te wisselen van verzekeraar. Of je nu gaat overstappen, een verzekering niet meer nodig hebt of een verzekering stopzet vanwege een overlijden: opzeggen van jouw verzekering is altijd mogelijk.

Let wel op: een zorgverzekering opzeggen kan alleen aan het einde van een kalenderjaar. Als je besluit over te stappen naar een andere zorgverzekeraar, zul je jouw opzegging van jouw Ditzo zorgverzekering voor 31 december moeten hebben doorgegeven. Vergeet ook niet om voor 1 januari een nieuwe zorgverzekering af te sluiten bij een andere verzekeraar.

Uitvaartverzekering Ditzo

De uitvaartverzekering die je via Ditzo kunt afsluiten, is in werkelijkheid een uitvaartverzekering van Ardanta. Mocht je deze verzekering willen opzeggen, dan is het belangrijk dat je dit ook via Ardanta zelf regelt. Ook hiervoor biedt 123opzeggen een opzegbrief aan, zodat je eenvoudig kunt opzeggen. 

Opzegtermijn

Verzekeringen bij Ditzo zijn, na het eerste jaar, dagelijks opzegbaar per de maandelijkse verlengdatum. Als je tijdig opzegt, wordt de verzekering de eerstvolgende verlengdatum gestopt. Het is echter ook mogelijk om de verzekering tussentijds te beëindigen. Dit is het geval wanneer een verzekering niet meer nodig is. Denk hierbij aan een autoverzekering wanneer je geen auto meer hebt of een woonhuisverzekering als de woning al is verkocht. Je betaalt dus nooit voor een dienst waar je geen gebruik meer van maakt.

Efficiënt opzeggen

Vind je het opzeggen van jouw verzekeringen erg lastig? Dan kun je ook gebruik maken van de diensten van 123opzeggen. Bij ons kun je gebruik maken van standaard opzegbrieven voor diverse bedrijven, diensten en abonnementen. Voor elke dienst is er een opzegbrief opgesteld waar jij alleen nog maar jouw persoonlijke gegevens aan hoeft toe te voegen. Via de website kun je, tegen een kleine vergoeding, de opzegging versturen. 123opzeggen zorgt ervoor dat de opzegbrief op de juiste plek terechtkomt en zo heb jij er geen omkijken meer naar. Verstuur je de opzegbrief liever zelf? Dat is ook mogelijk. Je kunt de opzegbrief dan, na het invoeren van jouw gegevens, eenvoudig downloaden en zelf versturen naar Ditzo.