Wil jij niet langer gebruikmaken van de verzekering van Ohra? Je kunt de verzekering heel eenvoudig opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. 

Ohra Huisdierenverzekering opzeggen

Als je een huisdier hebt, hoop je natuurlijk dat er nooit iets gebeurt met je pluizige vriendje. Toch kun je onverwacht voor torenhoge kosten komen te staan als je huisdier een operatie nodig heeft. Als je die kosten niet zelf kunt dragen, zorgt dat uiteraard voor een hoop narigheid en in sommige gevallen leidt dit zelfs tot de dood van het huisdier. Dit wil je natuurlijk niet laten gebeuren en gelukkig is er een manier om je in te dekken tegen hoge kosten, namelijk: een huisdierenverzekering. Dier&Zorg, Ohra en Petplan hebben zo’n verzekering. Jij kunt je huisdier dan altijd de zorg bieden die nodig is voor een blij leven.

Dekking Ohra verzekering

Als je je huisdier verzekerd bij Ohra ben je er in ieder geval van verzekerd dat je dier verzekerd is voor:

  • Een consult bij de dierenarts
  • Het plaatsen van een identificatiechip
  • Medisch noodzakelijke operaties
  • In Nederland geregistreerde medicijnen
  • Euthanasie

De hoogte van de dekking is afhankelijk van de gekozen dekking. Zo kun je bij een Basisverzekering maximaal 2.500 euro declareren per jaar en 100 euro hiervan mag naar consulten bij de dierenarts gaan. Bij een Top verzekering ligt het verzekerde bedrag op 5.000 euro en mag je 200 euro aan consulten declareren. Vind je bedragen van 3.500 euro en 150 euro aan consulten ook goed? In dat geval is de Plus dekking voor jou erg geschikt.

Extra dekkingen

Naast de basisverzekering kun je er ook voor kiezen om extra verzekeringen af te sluiten. Zo kun je ervoor kiezen om je hond of kat te verzekeren voor vaccinaties en gebit. In dat geval worden de vaccinaties gedekt en kun je ook jaarlijks een gebitscontrole laten uitvoeren. De problemen die daaruit voortvloeien zijn daarnaast ook gedekt. Van een wortelkanaalbehandeling tot het trekken van kiezen en tanden.

Andere verzekeringen die je kunt kiezen zijn:

  • Aanvullend bij Plus of Top (alternatieve therapieën, castratie en sterilisatie)
  • Reis (verzekerd in het buitenland tot 1000 euro)
  • Crematie (kosten en vervoer gedekt)

Eigen risico

Voor elk verzekeringstype geldt een eigen risico. Het maakt hierbij niet uit of je een Basis, Plus of Top-dekking hebt. Voor elke behandeling betaal je een eigen risico van 20 procent van de gemaakte kosten. Dat betekent dat je bij een consult van 30 euro, zelf 6 euro moet betalen.

Ohra opzeggen

Heb jij op dit moment een huisdierenverzekering bij Ohra, maar wil je overstappen of heb je geen huisdier meer in je bezit? Je kunt de verzekering opzeggen door contact op te nemen met Ohra of je kunt gebruikmaken van een opzegbrief van 123opzeggen. Als je voor de laatste optie kiest, omzeil je verkopers aan de telefoon of lange wachttijden. Je hoeft alleen je gegevens in de velden naast de opzegbrief in te vullen. Die gegevens zullen automatisch in de opzegbrief geladen worden, waarna je de brief zelf gratis kunt printen. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de verzendservice van 123opzeggen. In dat geval betaal je een kleine vergoeding, maar hoef je de deur niet meer uit. 123opzeggen zal ervoor zorgen dat de opzegging bij Ohra terechtkomt, zodat zij je verzekering kunnen opzeggen. Zo makkelijk kan het zijn!