VGZ opzeggen

5 / 5 (9 beoordelingen)

Wil jij graag overstappen naar een andere zorgverzekeraar of verhuis je naar het buitenland? VGZ opzeggen doe je eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in de velden naast de brief in en kies voor de verzendoptie. Wij zorgen er dan voor dat de opzegbrief bij VGZ terechtkomt, zodat zij jouw zorgverzekering kunnen opzeggen. 

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul minimaal 10 en maximaal 255 tekens in

Stap 2: Kies je verzendmethode

€ 11,95
Op werkdagen voor 16.30 uur besteld, morgen bezorgd! Je ontvangt een track & trace code en een ontvangstbevestiging per e-mail.
€ 4,95
Op werkdagen voor 16.30 uur besteld, morgen bezorgd! Je ontvangt een verzendbevestiging van de opzegbrief per e-mail.
€ 2,95
Wij versturen jouw brief binnen 5 werkdagen. Je ontvangt een verzendbevestiging van de opzegbrief per e-mail.

Als ik mijn opzegging verstuur dan ga ik akkoord met een eenmalige afschrijving van € 4,95 van mijn bankrekeningnummer


AdresVGZ
t.a.v. Ledenadministratie Coöperatie VGZ
Adres bedrijf
5600 AK Eindhoven

, 12-07-2020

Betreft: VGZ opzeggen

Geachte heer/mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn polis per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggenper opzegdatum opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Voor- en achternaam:
Adres: Adres
Postcode + Woonplaats:
Polisnummer:

Ook verzoek ik u de incassomachtiging per direct te beëindigen.

Ik zie een bevestiging van mijn opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per e-mail versturen naar of per post.

Met vriendelijke groet,
Handtekening
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

9 Beoordelingen VGZ

Waardering voor deze opzegservice
(wordt niet getoond)

Beoordelingen

Werksituatie veranderd

Niet Goed VGZ Zorgverzekering nu moet Stoppen Datum 31,December,2019

Problemen worden ondanks 9 toezeggingen, excuses en bloemen van VGZ niet opgelost. aanmaningen blijven binnenkomen. Wij zijn de dupe van de eigen fouten van VGZ

Ik heb teveel betaald voor de verzekering.

Goed kan beter te lang wacht tijd

ik verhuizen op 15 -7-2019

via united custum verzekerd bij vgz is goedkoper

Andere zorgverzekeraar? VGZ opzeggen kan met 123opzeggen

VGZ bestaat al ruim 275 jaar. Een gilde van timmerlieden in Nijmegen wilden het risico voor collega’s en henzelf verkleinen door geld bijeen te leggen, zodat zieke collega’s geholpen konden worden. Met dat gedachtengoed ontstond de Stichting Volksgezondheidszorg Zuid Nederland (VGZ). Tegenwoordig gaat die afkorting niet meer op, maar het gedachtengoed is nog steeds gelijk. De zorgverzekering van VGZ is er om mensen te helpen die tegenslagen of ziekte te verduren krijgen. Inmiddels is VGZ uitgegroeid tot één van de grootste verzekeraars zonder winstoogmerk en dat doen ze vooral door uniek te werk te gaan.

Zinnige zorg

Eén van de zaken wat VGZ heel belangrijk vindt is dat de zorg simpeler moet kunnen. Dit betekent niet automatisch dat de zorg kwalitatief minder wordt, maar wel dat er minder lastige procedures komen. Als voorbeelden voor zinnige zorg noemt VGZ bijvoorbeeld dat mensen minder lang moeten hoeven wachten op de uitslag van een onderzoek. Ook de wachttijd bij de spoedeisende hulp zou volgens VGZ enorm teruggedrongen kunnen worden door het inzetten van ervaren specialisten. Mensen zouden daardoor sneller geholpen kunnen worden, wat de doorstroom verbetert. Ook zouden mensen vaker online op controle moeten kunnen komen. Dat scheelt ook veel geld en tijd.

VGZ wil zorgaanbieders stimuleren om zorg slimmer te geven. Om dit te bereiken zijn de Zinnige Zorg Awards in het leven geroepen. Initiatieven met vooruitstrevende ideeën die minder geld kosten en zorg slimmer en makkelijker maken krijgen dan een leuke prijs. Zo hoopt VGZ nog betere zorg in Nederland te krijgen.

Opbouw zorgpremie

In tegenstelling tot andere zorgaanbieders, zoals Achmea en Menzis is VGZ niet uit op winst. Ze willen mensen vooral goede zorg bieden en daarom gaat er ook 0,0 procent naar winstuitkering. De overige besteding van elke euro die binnenkomt is als volgt:

 • 52,8 cent voor ziekenhuiszorg
 • 10,3 cent voor medicijnen
 • 8 cent voor GGZ
 • 7,4 cent voor de huisartsen
 • 7,4 cent voor de verpleging
 • 11,4 cent voor overige zorg
 • 1,7 cent voor het draaiende houden van het bedrijf.

Verzekeren bij VGZ

Bij VGZ kun je kiezen uit twee verschillende soorten basisverzekeringen. Zo heb je VGZ Ruime Keuze en VGZ Eigen Keuze. Het type zorg wat vergoed wordt is bij allebei hetzelfde. Bij Ruime Keuze krijg je echter alleen gecontracteerde zorgaanbieders 100 procent vergoed. Bij overige zorgaanbieders is deze vergoeding 80 procent. Bij VGZ Eigen Keuze kun je overal terecht en bepaal je dus zelf waar je zorg krijgt.

Aanvullende zorgverzekering

Als je graag meer zorg vergoed wilt hebben, kun je kiezen uit verschillende aanvullende verzekeringen. Zo heb je een verzekering van 1 ster tot 3 sterren en elke aanvullende verzekering heeft eigen kenmerken. Zo heb je bij 3 sterren aanvullend 18 fysiotherapiebehandelingen per jaar, terwijl dit er bij 1 ster maar 7 zijn. Het is dus belangrijk dat je kijkt naar je eigen behoeftes als je zo’n aanvullende verzekering kiest. Dit geldt overigens ook voor de tandartsverzekeringen. Als je een zwak gebit hebt, kun je beter voor een tandartsverzekering kiezen die meer vergoed dan wanneer je een goed gebit hebt, waar nooit iets mee is.

Alles-in-1 pakket

Als je niet zo goed weet welke pakketten bij jou horen, kun je ervoor kiezen om een VGZ Alles-in-1 pakket te kiezen. Je hebt voor elke situatie een pakket. Zo heb je voor jongeren een pakket met tandzorg, anticonceptie en beweegzorg. Voor de singles onder ons is er een pakket met mantelzorg, preventie en tandzorg en voor de gezinnen kun je een pakket afsluiten met kraamzorg, orthodontie en tandzorg. Zo heb je altijd een pakket dat bij jouw situatie past.

VGZ opzeggen

Als jij graag wilt wisselen van je zorgverzekering, dien je dit kenbaar te maken voor 31 december van dat jaar. Je kunt namelijk maar één keer per jaar wisselen van zorgverzekeraar. In enkele situaties gaat deze regel echter niet op en kun je VGZ opzeggen wanneer je wilt. Die gevallen zijn:

 • Een scheiding
 • Wonen, werken en studeren in het buitenland
 • Kind wordt 18 jaar
 • Werksituatie verandert
 • VGZ wijzigt de voorwaarden

Mocht een van de situaties die hierboven voor jou opgaan, dan kun je VGZ opzeggen wanneer jij dat wilt. In elk ander geval moet je wachten tot 31 december tot de opzegging van kracht wordt. Je kunt dus al wel opzeggen, maar die opzegging gaat in dat geval nog niet gelijk in. Als je VGZ toch wilt opzeggen, kan dit altijd eenvoudig via 123opzeggen. Je vult in dat geval je gegevens in in de velden naast de opzegbrief, waarna je die zelf print en verzendt naar VGZ.

Verzendservice

Je kunt er ook voor kiezen om 123opzeggen je opzegbrief te laten versturen. In dat geval kun je de verzendoptie aanklikken. Wij zorgen er voor een kleine vergoeding voor dat de opzegbrief bij VGZ op de mat valt, zodat jij je nergens zorgen over hoeft te maken. Zodra VGZ de opzegging verwerkt heeft, krijg je een bevestiging per post, zodat je altijd weet of de opzegging goed verwerkt is. Zo eenvoudig is opzeggen met 123opzeggen.