Wil je geen uitvaartverzekering bij Yarden meer? Je kunt Yarden opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. Dankzij onze 100% opzeggarantie weet je zeker dat je opzegbrief correct verwerkt wordt door Yarden. 

Yarden opzeggen

Binnen Yarden is ruim 100 jaar ervaring aanwezig. Het bedrijf is gespecialiseerd in uitvaarten. Of het hierbij gaat om een begrafenis of een crematie maakt hierbij niet uit. Yarden noemt zichzelf een afscheidsspecialist en wil helpen bij het organiseren van een passende begrafenis of crematie, zodat nabestaanden minder op hun bordje krijgen. Het verliezen van een dierbare is immers al moeilijk genoeg, zonder dat je alles zelf hoeft te regelen. Yarden wil ieder afscheid betaalbaar en persoonlijk maken, zodat iedereen een passend afscheid kan krijgen.

Waarom een uitvaartverzekering?

Met 200 vrijwilligers, 900 medewerkers, 41 uitvaartcentra, 24 crematoria en 7 begraafplaatsen in Nederland is Yarden een van de vijf grootste uitvaartverzorgers in Nederland. Naast de uitvaarverzorging, biedt het bedrijf ook verzekeringen aan. Het is belangrijk dat je een uitvaartverzekering hebt, omdat je niet wil dat je nabestaanden met onverwachte kosten opgezadeld worden. Het is voor hun fijn dat jij je zaakjes op orde had voordat je overlijdt en om de nabestaanden op die manier te ontzien is de uitvaartverzekering in het leven geroepen.

Yarden biedt ook dergelijke verzekeringen aan en staat als uitvaartverzekering op de vierde plek, na Ardanta, DELA en Monuta. Zoals hierboven al genoemd werd sluit je een uitvaartverzekering af om je nabestaanden te beschermen tegen die torenhoge kostenpost en om ervan verzekerd te zijn om het afscheid te krijgen dat jij voor ogen had. Je kunt kiezen uit verschillende uitvaartverzekeringen. Zo kun je kiezen uit de naturaverzekering, de kapitaalverzekeringen en de combinatie van deze twee.

Soorten verzekeringen Yarden

Bij een natura sommenverzekering of natura sommenpolis keert Yarden geen geld uit bij het overlijden van de verzekerde. Wel geeft deze polis de nabestaanden de mogelijkheid om de kosten van de uitvaart te declareren. Op die manier kunnen nabestaanden dus wel beslissen hoe de uitvaart in elkaar gezet wordt en wat er gebeurd, maar het geld is wel alleen bedoeld voor de uitvaart. Als er dus geld overblijft, wordt dit niet uitgekeerd door de verzekering. Op die manier ben je ervan verzekerd dat de betaalde premie alleen gebruikt wordt voor je uitvaart en nergens anders voor. Je kunt bij Yarden kiezen uit de standaard vastgestelde bedragen van 11.000, 8.000 en 5.000 euro. Gemiddeld kost een uitvaart ongeveer 8.000 euro. Bij een geldverzekering kies je voor dezelfde bedragen, waarbij het bedrag wat overblijft na het regelen van de uitvaart bij de nabestaanden blijft. Het kan dus zijn dat niet alles aan je uitvaart besteed wordt.

Je kunt er ook voor kiezen om een combinatieverzekering af te sluiten. Hierbij kies je ervoor dat een vast deel van het bedrag sowieso aan je uitvaart besteed dient te worden. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om 4.000 euro vast te zetten en een andere 4.000 euro vrij besteedbaar te maken. Zo houden de nabestaanden het financiële voordeel als ze niet het gehele bedrag besteden aan jouw uitvaart.

Houd er bij je verzekering ook rekening mee dat je uitvaartverzekering geïndexeerd is. Dit houdt in dat het verzekerde bedrag ieder jaar meestijgt met de grillen van de markt. Een uitvaart kost nu rond de 8.000 euro, maar over 10 jaar kan dit veel meer zijn. Als je je verzekering indexeert, weet je zeker dat je over 10, 20 of 50 jaar ook een goedgeregelde uitvaart kunt krijgen voor de premie die je betaalt. Zo voorkom je dat je nabestaanden later een groot bedrag moeten bijbetalen als de rekening van de uitvaart wordt gepresenteerd.

Op het gebied van uitbetalen heeft Yarden in 2017 ook een slippertje begaan. Zo liet zij polishouders van verzekeraars waarmee zij gefuseerd is bijbetalen na een uitvaart. De polishouders hadden een pakket ter waarde van 3.733 euro afgesloten, maar nabestaanden kregen echter maar 2.304 euro vergoed. Yarden zei hierover dat het pakket gelijk was als het pakket wat de polishouders eerder hadden afgesloten. Uiteindelijk heeft Yarden de kosten toch vergoed, toen de geschillencommissie voor financiële dienstverleners ingreep.

Uitvaartverzekering opzeggen of premievrij maken?

Als jij af wilt van de Yarden uitvaartverzekering, kan het wenselijk te zijn om je verzekering op te zeggen. Toch is het wel belangrijk dat je kijkt of je verzekering goed op te zeggen is. De betaalde premie ben je bij opzegging kwijt en als je verzekering al wat langer loopt, kan dit heel erg zonde zijn. Je kunt in zulke gevallen er wel voor kiezen om je verzekering premievrij te maken. In dat geval krijgen de nabestaanden in ieder geval de door jou betaalde premies als jij komt te overlijden. Hier worden de kosten overigens wel vanaf getrokken.

Tevens kun je ervoor kiezen om je polis af te kopen. Let er hierbij wel op dat hier vaak kosten aan verbonden zijn en dat de afkoopwaarde daardoor altijd lager is dan wat je ervoor betaald hebt. Let er wel op dat je een polis niet altijd kunt afkopen. Dit kan bijvoorbeeld niet als je een verzekering in natura hebt afgesloten. In dat geval kun je de verzekering wel premievrij maken of gewoon opzeggen waarmee je betaalde premies verloren gaan.

Uitvaartverzekering Yarden opzeggen

Loopt jouw uitvaartverzekering nog niet zo lang en wil je ‘m toch graag opzeggen? Met de opzegservice van 123opzeggen gaat dit heel eenvoudig. Je kunt gebruikmaken van de opzegbrief die hierboven staat. Je kunt je gegevens invoeren, waarna die gegevens automatisch in de brief geladen worden. Je kunt de brief vervolgens kosteloos downloaden of ervoor kiezen dat wij de brief voor jou verzenden. In dat geval zorgen wij ervoor dat je opzegbrief bij Yarden op de mat valt en dat jij je nergens meer zorgen over hoeft te maken. Zodra de opzegging verwerkt is, zal Yarden je een bevestiging sturen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en kun je opzeggen vanachter je computer.