Wil jij graag overstappen naar een andere energieleverancier? Je kunt Eneco opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. Zo wordt opzeggen makkelijk. 

Eneco opzeggen

Eneco is een Nederlandse energiemaatschappij die in handen is van 44 Nederlandse gemeentes, waarvoor gemeente Rotterdam veruit de grootste is. In 2000 fuseerde Eneco met zes kleinere regionale energiebedrijven, omdat de Nederlandse overheid een liberaliseringsbeleid invoerde. De kabelactiviteiten van het bedrijf werden verkocht, waardoor Eneco de naam kon wijzigen in Eneco Energie. Hierdoor was het voor de klant gelijk duidelijk waar het bedrijf voor stond en dat is ook echt de markt waar Eneco zich mee bezig wilde houden.

Duurzame energie

Het bedrijf wil marktleider zijn als het gaat om duurzame energie. Eneco is aandeelhouder in groene energieleveranciers Greenchoice (30%), Lichtblick (100%) en AgroEnergy. In 2008 en 2009 is Eneco door Greenpeace uitgeroepen tot energiemaatschappij met het meest duurzame beleid en worden ze in 2011 uitgeroepen als Climate Saver door het WNF. Bij Eneco kun je tegenwoordig ook niet meer kiezen voor duurzame energie, dit is gewoon standaard voor iedereen. Hierdoor is het aantal groene stroomafnemers ruim verdubbeld en dat is volgens het energiebedrijf goed voor het land en het klimaat.

Toon en samenwerkingen

Toon is een slimme thermostaat die je huis op afstand kan regelen. Zo kun je eenvoudig energie besparen, doordat je weet wat je dagelijks verbruikt en waar dat vandaan komt. Op die manier hoopt Eneco Nederland (en de rest van de wereld) stukje bij beetje groener te maken. Tegenwoordig hebben ruim 350.000 mensen Toon in huis.

Naast Toon heeft Eneco ook samenwerkingen met allerlei bedrijven. Zo heeft Eneco een partnership met NS, waardoor 600.000 reizigers elke dag reizen met treinen die draaien op duurzame energie. NS was daarmee de eerste ter wereld die klimaatneutraal vervoer bood voor de mens. Eneco heeft ook samenwerkingen met Google, Unilever en Schiphol. Zij proberen ook zoveel mogelijk op duurzame energie te draaien, waardoor er minder gebruik gemaakt hoeft te worden van grijze energie, zoals kolen en aardgas.

Opzeggen Eneco met 123opzeggen

Ondanks alle goede ontwikkelingen die Eneco op touw zet voor de Nederlandse samenleving, kan het zijn dat je overweegt om over te stappen. Soms moet je ook aan je eigen portemonnee denken en als je ergens anders een betere deal kunt krijgen, is het niet zo gek dat je die pakt. 123opzeggen weet dat opzeggen best lastig kan zijn en daarom bieden wij onze handige opzeg- en verzendservice aan.

Om gebruik te maken van de gratis opzegservice, vul je hierboven in de velden je gegevens in. Die gegevens worden automatisch in de brief geladen, waarna die compleet toegespitst is op jouw contract. Je kunt er nu voor kiezen om de brief zelf te printen en op te sturen naar Eneco. Deze service is volledig gratis.

Verzendservice

Wij snappen dat je meer aan je hoofd hebt en dat een tripje naar het postkantoor soms teveel gevraagd kan zijn. Daarom wil 123opzeggen je graag ontlasten en bieden we daarom onze verzendservice. Je kunt volledig online opzeggen door de verzending aan ons over te laten. Kies de verzendoptie en wij regelen de rest. Zodra Eneco je opzegging verwerkt heeft, krijg jij een bevestiging in de mail of in de bus. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en dat is wel zo prettig.