Wil je overstappen naar een andere energieleverancier, dan kun je Essent opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de verzending regelen. Zo wordt opzeggen heel makkelijk. 

Essent opzeggen

Essent is een van de meest toonaangevende energiebedrijven in Nederland dat duurzaamheid vooropstelt. Het bedrijf wil haar klanten inspireren om verantwoord om te gaan met energie. Essent streeft naar een duurzaam energiesysteem, zodat de toekomstige generaties ook kunnen leven in een wereld die de moeite waard is. Daarnaast zorgt Essent voor slimme innovaties, zodat het bedrijf oplossingen kan bieden die het leven makkelijker maken en die verder gaan dan de huidige behoeften en verwachtingen van klanten. Dit kan mogelijk worden gemaakt doordat het energiebedrijf meebeweegt met trends, open staat voor radicale vernieuwing en altijd wil winnen in het steeds weer veranderende speelveld waarin het bedrijf zich begeeft.

Sinds de officiële oprichting van Essent in 1999 na een aantal fusies te hebben ondergaan heeft het bedrijf veel veranderingen meegemaakt. Zo is Essent het eerste energiebedrijf in Nederland dat met een duurzaam energieproduct op de markt kwam, namelijk groene stroom. Sindsdien is Essent een van de grootste groene stroom leveranciers van Nederland gebleven. Vanaf 2009 is Essent verkocht aan het Duitse energieconcern RWE, een van de grootste energiebedrijven van Europa. Vanaf dit moment is Essent actief op zowel de Nederlandse als de Belgische markt. Sinds die tijd werkt Essent met verschillende merken die elk hun eigen kenmerken hebben. Zo kent het bedrijf de volgende merken: Essent, Energiedirect, Powerhouse en essent.be. Energiedirect is de echte prijsvechter binnen de merken en Powerhouse biedt energiediensten aan grootzakelijke klanten.

Extra services Essent

Naast de extra merken, biedt Essent ook extra services voor haar klanten. Zo kun je een service- en onderhoudsabonnement afsluiten. Met een dergelijk abonnement weet je zeker dat je cv-installatie altijd op en top blijft werken. Daarbij kun je ook gebruikmaken van PlusJeHuis. Dit is een eenmalige adviesscan van je huis, waardoor jij precies weet hoe je nog kunt besparen op je energie. Misschien komt hier wel uit dat je moet isoleren. Gelukkig kun je met een Essent ook op een eenvoudige manier je huis isoleren. Ze begeleiden je in het gehele proces, waardoor je niet voor verrassingen komt te staan.

Als je denkt dat dat alles is, dan heb je het mis. Als klant van Essent krijg je nog veel meer voordeeltjes. Zo is Essent erg blij met trouwe klanten en krijg je dus een leuke aanbieding als je contract binnen zes maanden afloopt. Daarbij kun je gebruikmaken van de VerbruiksManager, waardoor jij altijd inzicht hebt in je gebruik. Ook staat er in de Essentshop altijd een leuke aanbieding klaar, waardoor je niet te veel uitgeeft. Als je vrienden weet die ook graag stroom en gas van Essent willen, kun je daarbij ook gebruikmaken van het Vriendenvoordeel. Als je vriend(in) ook daadwerkelijk een contract afsluit, krijgen jullie allebei 25 euro korting op de eindafrekening.

Essent opzeggen

Ben je klant bij Essent, dan kun je zowel stroom als gas afnemen, maar Essent biedt meer. Zo levert Essent ook zonnepanelen en cv-ketels die je kunt kopen of huren. Heb je een contract bij Essent voor de afname van stroom of gas en wil je hiervan af, dan kun je deze opzeggen. Bij het opzeggen zijn er echter wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden.

Looptijd contract

Ten eerste is er bij een contract een looptijd. Heb je een contract voor onbepaalde tijd, dan kun je het contract opzeggen. Heb je een contract met een bepaalde looptijd en wil je tussentijds opzeggen, dan kan dit ook, maar hieraan zitten wel wat haken en ogen. Zeg je tussentijds op, dan heb je te maken met een opzegvergoeding. Hoe groot deze vergoeding is die je aan Essent moet voldoen hangt af van de looptijd die nog over is. Neem contact op met Essent voor meer informatie over deze vergoeding.

Stap je over naar een andere energieleverancier - zoals Vattenfalof Greenchoice, dan kun je hierbij gebruik maken van de opzegservice van de nieuwe energieleverancier. Wil je het contract liever opzeggen via 123Opzeggen dan kan dat ook. Bij 123Opzeggen maak je eenvoudig en kosteloos een opzegbrief. Of je nu een sportschool, politieke partij of verzekering wilt opzeggen. 123opzeggen heeft een opzegbrief op maat. Vul je gegevens in op deze pagina en de opzegbrief die wij al voor je hebben gemaakt wordt automatisch aangevuld. Als de brief volledig is aangevuld met je gegevens, dan kun je deze downloaden en afdrukken. Verzend de brief naar het adres van Essent dat je in de brief kunt lezen.

Verzendservice 123opzeggen

Wil je de opzegging liever helemaal aan ons overdragen, dan is dat uiteraard geen probleem. Dit doen we graag. Voor een kleine vergoeding zorgen wij ervoor dat de brief op de juiste mat valt. Het enige wat jij nog moet doen, is je persoonsgegevens invullen. Zo weet Essent precies wie opzegt en kunnen ze dit snel voor je regelen. Essent zal je een bevestiging sturen, zodra je opzegging verwerkt is.