Ben je op zoek naar een nieuwe energieleverancier en wil je Greenchoice opzeggen? Je kunt dit makkelijk regelen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat ons de opzegbrief naar Greenchoice verzenden om het jou zo gemakkelijk mogelijk te maken. 

Greenchoice opzeggen

Greenchoice is een Nederlands energiebedrijf dat is opgericht in 2001. Al vanaf het begin onderscheidde Greenchoice zich van andere energieleveranciers door de levering van alleen groene stroom. De Greenchoice wil 100 procent duurzame energie vanzelfsprekend maken voor de Nederlandse consument. Daarnaast is het streefdoel van Greenchoice om in 2020 alle energie op een duurzame manier in Nederland op te wekken. Hiermee werken we samen aan een schonere wereld. Op dit moment krijgen consumenten al uitsluitend stroom uit Nederland. Voor zakelijke klanten van Greenchoice is het nog niet zover, maar dit zal spoedig veranderen.

Greenchoice wil mensen bewust maken van hun energieverbruik en mensen daarbij actief energie laten besparen. Dit doet Greenchoice door het aanbieden van slimme producten en diensten, en door het vinden van duurzame oplossingen. Een manier om mensen bewust te maken van het energieverbruik is door de app van Greenchoice te gebruiken. Met de app heb je inzicht in je verbruik en kun je veel energiezaken zelf regelen. Daarnaast staan er in de app tips en uitdagingen om het energieverbruik omlaag te helpen en niet alleen energie, maar ook geld te besparen.
Bovendien streeft Greenchoice ernaar dat iedereen zoveel mogelijk zelf of samen eigen energie opwekt. Al vanaf 2002 hebben klanten van Greenchoice zonnepanelen. Het aantal klanten dat zelf energie opwekt met zonnepanelen is in de loop van de jaren snel gegroeid. Zo zijn er inmiddels al 44.000 klanten die zelf gebruik maken van zonne-energie.

Bronnen Greenchoice

Om voldoende huishoudens in Nederland van groene stroom te voorzien heeft Greenchoice inmiddels zelf een windmolenpark met acht windmolens opgebouwd. Deze windmolens wekken genoeg stroom op voor maar liefst 18.000 huishoudens. Naast windenergie maakt Greenchoice gebruik van biomassa en waterkracht. Behalve groene stroom maakt Greenchoice gebruik van groen gas. De uitstoot van het gasverbruik van Greenchoice klanten wordt gecompenseerd met de aanplanting en bescherming van bossen in Brazilië, Peru, Indonesië, Zimbabwe en Uganda. Bij Greenchoice kun je een pakket kiezen waarbij je zelf bepaalt waar de energie vandaan komt. Dit kan windenergie uit Nederland zijn of windenergie en biomassa gecombineerd. Daarnaast kun je kiezen voor hoe lang je het contract vast wil zetten. Hierbij kun je kiezen tussen een of drie jaar, of je kiest voor een variabel contract.

Boks Live

GreenChoice wil het liefst dat mensen zo bewust mogelijk omgaan met energie. Ze zien daarom ook graag dat je veel bespaard. Om je hier een handje bij te helpen hebben ze BOKS Live ontwikkeld. Via de BOKS-meter kun je in de app precies waar de stroom naartoe gaat. Dit wordt real-time gemeten, waardoor je eenvoudig kunt besparen op je energiemeter. De BOKS-meter sluit je eenvoudig aan op je slimme meter. Om de BOKS-meter aan te vragen betaal je eenmalig 50 euro. De eerste zes maanden betaal je eerst niets voor BOKS Live. Daarna betaal je 2,50 euro aan servicekosten per maand voor het gebruik van BOKS.

Greenchoice opzeggen

Greenchoice is een van de weinig energieleveranciers die geen boete geven als je eerder afziet van je contract. Ze vinden het jammer om je te zien gaan, maar vinden dat het je eigen keuze moet zijn. Je hoeft hierom ook niet bang te zijn voor een naheffing van Greenchoice te zijn. Als je dus graag naar een andere energiemaatschappij, zoals Vattenfall of Oxxio wilt overstappen, kan dat eenvoudig. Het opzeggen van je Greenchoice contract kan dan eenvoudig via 123opzeggen. Om gebruik te maken van onze gratis opzegservice hoef je alleen je gegevens in te vullen in de invulvelden naast de brief. Zodra die gegevens ingevuld worden, worden ze automatisch in de opzegbrief van Greenchoice geladen. Die brief kun je vervolgens zelf downloaden en verzenden. Het adres van Greenchoice staat al bovenaan de brief, dus die hoef je niet meer zelf op te zoeken. Het enige wat je nog nodig hebt, is een postzegel en een envelop. Opzeggen kost je op deze manier helemaal niets!

We snappen bij 123opzeggen echter ook dat niet iedereen standaard postzegels in de kast heeft liggen. Om die mensen te helpen bieden we ook een verzendservice aan. We zorgen er voor een kleine vergoeding dan voor dat de brief bij Greenchoice terechtkomt. Je hoeft je deur dus niet meer uit om Greenchoice op te zeggen. Dit doe je dan volledig vanachter je computer. Zodra Greenchoice de brief verwerkt heeft, zullen ze je een bevestiging per post of per mail toezenden.