Maak je weinig of geen gebruik van je account op Huurprofielen? Je kunt Huurprofielen opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.

Huurprofielen opzeggen

Huurprofielen.nl helpt je bij het vinden van een huurwoning. Op de site kun je een zoekopdracht aanmaken, zodat medewerkers voor je op zoek kunnen gaan naar een woonruimte die past bij je wensen. Heb je inmiddels een woning gevonden? Of ben je ontevreden over de dienst die Huurprofielen levert? Dan is Huurprofielen opzeggen een logische stap. Dat gaat heel eenvoudig via 123opzeggen.

Woningmarkt uit balans

Als je online een leuke huurwoning probeert te vinden, zul je al gauw merken dat dit niet eenvoudig is. Al jaren is de woningmarkt uit balans. De vraag naar woonruimte is enorm, terwijl het aanbod aan betaalbare woonruimte beperkt is. Het resultaat: enorme concurrentie op de huurmarkt. Reageer je op een huurwoning, dan is de kans tegenwoordig klein dat je ‘m daadwerkelijk mag gaan huren. Zelfs op bezichtiging komen is vaak al te veel gevraagd. Om deze reden is Huurprofielen.nl opgericht.

Zo werkt Huurprofielen

Om een indruk te krijgen van de dienst kun je je gratis inschrijven. Vervolgens geef je aan waar je naar op zoek bent: het woningtype (kamer, etage, studio, appartement of eengezinswoning), de oplevering, stad en maximale huur per maand. Na het indienen van je wensen geef je Huurprofielen de opdracht om op zoek te gaan naar een huurwoning die past binnen jouw voorkeuren en budget. Zoeken en reageren hoef je zelf dus niet te doen, dat regelen medewerkers van het platform voor je. De resultaten van hun zoektocht vind je terug in je persoonlijke account.

Wat kost Huurprofielen?

Als je uitnodigingen voor bezichtigingen wilt ontvangen van verhuurders zul je jouw account moeten activeren. Voor een actief account moet je betalen. Hoeveel? Dat hangt af van het aantal zoekopdrachten dat je laat uitvoeren. Voor 1 zoekopdracht kost Huurprofielen maandelijks € 16,75. Wil je dat er meerdere zoekopdrachten worden aangemaakt? Dan betaal je iedere maand € 19,75. Het maximaal aantal zoekopdracht dat je kunt aanmaken is 5. Bedragen zijn inclusief 21 procent btw.

Kritiek

Op het internet is in het verleden nogal wat kritiek geuit op Huurprofielen. Het platform kwam al eens in opspraak vanwege slechte bereikbaarheid en teleurstelling bij klanten. Ook op 123opzeggen zien we dit terugkomen bij de redenen van opzeggen. Waar de één in de veronderstelling was dat het om een eenmalige afschrijving zou gaan, baalt de ander ervan dat er maandelijkse kosten zijn zonder dat er een tegenprestatie werd geleverd.

Huurprofielen opzeggen

Voor een actief account moet je maandelijks betalen. De kosten worden telkens na afloop van de contractperiode automatisch geïncasseerd. Als je tussentijds opzegt, betaal je gewoon voor de hele maand. Wel geldt er één uitzondering. Als Huurprofielen in de eerste 30 dagen na activatie geen woningaanbieding voor je heeft kunnen realiseren, kun je je betaling terugeisen. Dit dient schriftelijk te gebeuren, binnen 14 dagen na afloop van deze periode.

Opzeggen via 123opzeggen

Heb je spijt van je geactiveerde account? Of heb je met succes een woning weten te vinden? Zeg dan op deze pagina jouw abonnement op Huurprofielen op. Vul je gegevens in om je persoonlijke opzegbrief aan te maken. Die kun je gratis downloaden of voor een klein bedrag door ons laten versturen. Er geldt een 100 procent opzeggarantie, dus jouw opzegging wordt altijd met succes verwerkt. Zodra dat geregeld is door Huurprofielen, sturen ze je een schriftelijke bevestiging van opzegging.