Wil jij niet langer lid zijn van Vereniging Eigen Huis, dan kun je je lidmaatschap opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief verzenden. VVE zal je lidmaatschap dan beëindigen. 

VVE opzeggen

Heb je een huis of ben je van plan om een te kopen. Voor beide partijen is Vereniging Eigen Huis interessant. Zij zijn de onafhankelijke vereniging die opkomt voor de belangen van (toekomstige) huiseigenaren. Vereniging Eigen Huis is opgericht in 1974. De woningmarkt onderging vanaf dat moment hele grote veranderingen, waardoor er iemand moest komen die opkwam voor de belangen van huizeneigenaren. Vooral de explosieve groei van koopwoningen was een enorme stimulans om de vereniging op te zetten. Mensen begrepen vaak de overeenkomsten en voorwaarden niet. Makelaars bemiddelden tegelijkertijd aan de verkoper en verkoper. Hierdoor ontstonden hypotheken die hele vreemde en onredelijke voorwaarden hadden. Een huis kopen in die tijd werd daardoor riskant, omdat de kennis op dat moment niet zo voor handen was als dat nu het geval is.

Wat doet VVE?

Onder andere dankzij VVE is er veel verandert op de woningmarkt. Zo zijn bouwers hun werk veel netter gaan doen, omdat VVE de opleveringskeuring invoerde. Deze keuring houdt in dat een bouwkundige de woning kritisch naloopt. Zodat jij precies weet wat er scheelt aan de woning en je kunt die keuring ook gebruiken om positie in te nemen tegenover de bouwer. Bij de keuring krijg je ook een advies over de stappen die je kunt nemen naar de keuring, zodat je precies weet wat je rechten zijn.

VVE is voornamelijk opgericht om te dienen als consumentenorganisatie. Ze wilden eigenlijk een combinatie worden tussen de ANWB en de Consumentenbond. Hiermee bedoelen ze dat ze diensten en adviezen willen leveren, terwijl ze ook de collectieve belangen behartigen voor alle mensen met een koophuis. Om de adviezen voor iedereen te kunnen doen, zijn de prijzen bewust laag gehouden, evenals de contributie. Zo kan iedereen profiteren van alles wat VVE te bieden heeft, zonder dat het een fortuin kost. VVE kan daarom ook trots zeggen dat ze de goedkoopste consumentenvereniging van Nederland zijn.

Financiële voordelen VVE

Als je denkt dat je alleen wat aan VVE hebt als je een huis gaat kopen, heb je het mis. Ook als je al een huis hebt, kan het goed zijn om lid te zijn van de vereniging. Zo kun je gebruikmaken van de collectieve inkoop van energie. Hiermee kun je tot wel 300 euro besparen op je energierekening. Al meer dan 8000 mensen maken hier gebruik van en daardoor kan VVE goedkoop energie inkopen, waardoor jouw energierekening aanzienlijk lager uitvalt. Dat is alleen maar positief!

Ook zonnepanelen kunnen collectief ingekocht worden, waardoor je verzekerd bent van voordelige zonnepanelen van goede kwaliteit en met lange garantie. VVE zoekt alles voor jou als consument uit, waardoor je altijd verzekerd bent van een duidelijk en objectief goed advies dat op maat gemaakt is voor jouw huis en situaties.

Als je denkt dat dat alles is, heb je het weer mis. Je kunt namelijk ook de schilderservice van VVE inhuren als je huis toe is aan een nieuw laagje verf. Je bent dan verzekerd van een vakschilder die topkwaliteit verf gebruikt en naderhand gecontroleerd wordt door een expert. Hierbij krijg je een lange garantie op het schilderwerk, zodat je zeker weet dat je huis lang mooi in de verf blijft zitten en jij er na een paar maanden niet zelf aan hoeft te beginnen.

Naast deze structurele voordelen heeft VVE ook geregeld acties voor haar leden. Zo krijg je bijvoorbeeld korting op cv-ketels, cv-ketelonderhoud en ventilatieonderhoud bij Feenstra. Dit kunnen ze bieden, omdat ze een partnerschap hebben met het bedrijf. Zulke partnerschappen leveren vaak extra voordelen op voor de leden. VVE is altijd actief op zoek naar dit soort partnerschappen, zodat ze haar leden veel kan blijven bieden.

VVE gratis opzeggen

Als je je huis verkoopt en besluit om te gaan huren, kun je het beste ook VVE stopzetten. Deze vereniging is vooral bedoeld voor mensen die een huis gaan kopen of er een gekocht hebben. Als huurder kun je dan beter lid worden van de Nederlandse Woonbond. Dat is de belangenorganisatie die opkomt voor de belangen van huurders. Als je besluit om VVE op te zeggen, kan 123opzeggen je daarbij helpen. Wij bieden een handige opzegservice, waarbij je zelf niet hoeft te zoeken naar een adres. Je kunt simpelweg je gegevens invullen in de invulvelden naast de opzegbrief. Die gegevens worden dan in de brief geladen, waarna die klaar is voor verzending. Je hebt alleen nog een postzegel nodig!

Verzendservice

Wij snappen bij 123opzeggen ook dat niet iedereen standaard postzegels in de kast heeft liggen. Daarom bieden wij ook onze verzendservice. Jij hoeft je huis niet meer te verlaten als je gebruikmaakt van deze service. Wij nemen de verzending namelijk volledig van je over. Je hoeft hierbij alleen je gegevens in te vullen en de verzendwijze te kiezen. Na de betaling van de kleine vergoeding zullen wij ervoor zorgen dat de opzegbrief bij VVE op de mat valt. Zodra de opzegging verwerkt is, krijg jij een bevestiging van opzegging. Op die manier weet je altijd waar je aan toe bent en dat is natuurlijk wel zo prettig!