XS4ALL opzeggen

Heb jij een contract voor internet, televisie en/of bellen bij XS4ALL? Je kunt XS4All opzeggen met de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.

Pioniers op het internet

XS4ALL is één van de pioniers op het gebied van internet voor particulieren. Officieel bestaat het bedrijf sinds 1993, maar een aantal jaren eerder werd de fundering gelegd. Een aantal hackers lazen het blad Hack-Tic en wisselden daar trucs uit over het afstand nemen van conventioneel gedrag en moraliteit. Ze wilden het systeem breken. Het is daarom ook niet zo gek dat ze zichzelf Techno-Anarchisten noemden. Bij wijze van experiment werd XS4ALL opgericht. Ze probeerden onder die naam toegang te krijgen tot internet, en dat lukte. Het succes van dit internetlek duurde niet lang. De toegang werd ontzegd en ze verloren hun toegang, omdat ze geen officiële provider waren.

Access for All

Er was destijds nog maar één provider in Nederland, namelijk NLnet. Dit bedrijf was van mening dat particulieren niks te zoeken hadden op het web. Dat is nu iets wat we ons niet langer kunnen voorstellen. Om hier iets tegen te doen richtten ze een eigen provider op, genaamd XS4ALL, dat staat voor “Access for All” (toegang voor iedereen). Ze verwachtten dat in een jaar vijfhonderd mensen toegang wilde via hun ingang, maar dit bleken er al ruim vijfhonderd per dag te zijn. Internet bleek gigantisch populair te zijn en XS4ALL had hulp nodig. KPN wilde maar al te graag helpen en nam het bedrijf onder haar vleugel. Zo ontstond het XS4ALL dat we vandaag de dag kennen.

Acties en naamsverandering

Toch is het bedrijf niet alleen een provider. Ze spreken zich ook uit tegen maatschappelijke zaken die te maken hebben met het internet. Zo heeft het al een aantal grote rechtszaken meegemaakt, waaronder met Scientology en Stichting Brein. Brein wilde dat providers XS4ALL en Ziggo website The Pirate Bay zouden blokkeren. The Pirate Bay is een website waar mensen illegaal films en series kunnen downloaden. Brein vond dat dit niet mogelijk mocht zijn, maar beide providers waren tegen deze vorm van internetcensuur. Ook UPC, KPN, T-Mobile en Tele2 weigerden het verzoek van Brein om de website te blokkeren en de rechter oordeelden dat ze in het gelijk stonden. Dit is één van de overwinningen die XS4ALL op haar naam heeft staan, en daar stopt het niet.

Voorstander van vrij internet

Ze waren ook initiatiefnemer van een actie die tegen de Bewaarplicht en het Meldpunt Kinderporno werd opgezet. XS4ALL wil graag eigenzinnig blijven en is een groot voorstander van vrij internet. Ze hebben zich ontwikkeld van Techno-Anarchisten naar een waardevolle provider op een markt met stevige concurrentie. De naam XS4ALL zal niet lang meer bestaan. KPN heeft besloten om het merk te laten opgaan in haar eigen merk. Alle abonnees zullen dan automatisch abonnee worden van KPN. Hier waren de abonnees het absoluut niet mee eens, omdat ze XS4ALL zien als één van de pioniers van het internettijdperk. Toch wil KPN het besluit niet terugdraaien en zal het merk dus verdwijnen.

Abonnementen bij XS4ALL

Als je toch nog een abonnement wilt afsluiten bij XS4ALL kan dit nog steeds. De provider biedt naast internet ook pakketten voor televisie en bellen aan. Het populairste pakket van de provider is nog steeds het Alles-in-1 pakket, waarbij je zowel internet, televisie als bellen krijgt voor een pakketprijs. Je kunt bij het Alles-in-1 pakket kiezen voor verschillende snelheden. Zo heb je bij het compact-pakket een snelheid van 50 MB/s en bij het PRO-pakket een snelheid van 500 MB/s. Het is maar net waar je zelf behoefte aan hebt. Game, stream en download je veel? Dan is een hogere internetsnelheid aan te raden. Veruit de meeste mensen kiezen voor een internetsnelheid van 100 MB/s.

Bekijk ook: Internet afsluiten of opzeggen: de ultieme gids

Televisie via XS4ALL

Als je naast internet ook kiest voor televisie via XS4ALL krijg je altijd de mogelijkheid om live-televisie op te nemen, te pauzeren en terug te kijken wanneer jij dat wilt. Tevens krijg je toegang tot de XS4ALL Televisie App en ontvang je standaard 3 tv-ontvangers, waardoor je op twee plekken in huis naar je favoriete programma’s kunt kijken. Handig als je partner van andere programma’s houdt dan jij. Je krijgt standaard 60 zenders en 42 HD zenders bij het televisiepakket van XS4All. Dit pakket kun je altijd uitbreiden met een extra zenderpakket. Denk hierbij aan een pakket, zoals: een kidspakket, FOX Sports Compleet of Ziggo Sport. Zo kun je je televisiepakket volledig samenstellen zoals jij dat wilt.

XS4ALL opzeggen via 123opzeggen

Als jij teleurgesteld bent over de verdwijning van het merk, of je elders een betere deal kunt krijgen, dan is XS4ALL opzeggen een logische stap. Bij 123opzeggen weten we als geen ander hoe lastig het kan zijn om een abonnement bij een provider op te zeggen. Om die reden willen we je graag een handje helpen. Je kunt bij ons eenvoudig een opzegbrief maken. Kies hierboven het abonnement dat je wilt opzeggen en vul je gegevens in de invulvelden in. Die gegevens worden daarna automatisch in de brief geladen, waarna die klaar is voor verzending. Je kunt ervoor kiezen om dit zelf te doen. Je hebt dan alleen maar een postzegel en envelop nodig.

Opzegbrief op laten sturen

Wij snappen alleen ook dat niet iedereen postzegels in huis heeft liggen. Om je nog verder te helpen, kunnen we de brief ook voor je verzenden. Zo heb jij dus helemaal geen werk meer van het opzeggen van je abonnement. Wij zorgen er tegen een kleine vergoeding voor dat de brief bij XS4ALL op de mat valt. Zodra ze je opzegging verwerkt hebben, zul je bevestiging per mail of per post toegezonden krijgen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent en weet je wanneer je nieuwe abonnement bij een andere provider van start kan gaan.