Opzegbrief

Opzegbrief

Een opzegbrief is een formele brief waarmee een contract of een samenwerking wordt beëindigd. Een werkgever of werknemer kan met een opzegbrief een arbeidsrelatie beëindigen, maar opzegbrieven worden ook vaak gebruikt om een abonnement, lidmaatschap of donatie te beëindigen.

In de opzegbrief wordt meestal aangegeven wanneer de opzegging ingaat en onder welke voorwaarden. Een opzegbrief is meestal een verplicht onderdeel van het opzeggen van een contract, omdat de schriftelijke opzegging met behulp van een opzegbrief bewijst dat de opzegging formeel en op de juiste manier heeft plaatsgevonden.

Hoe stel je een opzegbrief op?

Bij het opstellen van een opzegbrief is het belangrijk om de juiste persoon of organisatie aan te spreken. Dit is meestal de partij waarmee je het contract hebt afgesloten, maar dit kan afhankelijk van de voorwaarden van het contract ook een andere persoon zijn. Ook is het belangrijk om duidelijk aan te geven welk contract, lidmaatschap, polis of donatie je opzegt.

Welke gegevens zijn belangrijk in een opzegbrief?

Vermeld zo mogelijk het lid- of polisnummer, of andere identificatiegegevens als deze beschikbaar zijn. Geef ook aan wanneer de opzegging ingaat. Dit kan bijvoorbeeld per direct, per vervaldatum of op een bepaalde datum zijn. Zorg ervoor dat je naam, adres en handtekening op de opzegbrief staan.

Algemene opzegbrief

Bij 123opzeggen vind je opzegbrieven voor meer dan 8000 organisaties. De juiste opzegbrief vind je eenvoudig door naar het betreffende bedrijf te zoeken in de categorieën. Staat het bedrijf dat je zoekt er toch niet tussen? Kies dan voor de algemene opzegbrief.

Zeg abonnement op

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf