Premie

Premie

Een premie is de vergoeding die verzekeringnemers betalen aan een verzekeraar voor de dekking van een bepaalde verzekering. Sluit je bijvoorbeeld een autoverzekering af, dan betaal je een premie aan de verzekeraar voor de dekking van schade aan je auto. De hoogte van een premie varieert per verzekering en type dekking.

Hoogte van de premie

Verzekeraars bepalen de hoogte van de premie voor een verzekering door verschillende factoren in overweging te nemen, zoals de leeftijd, het type huis en de locatie van het huis van de verzekeringnemer. Hierdoor kan de premie voor dezelfde verzekering variëren per persoon.

Ook hangt de premie af van de hoogte van het kapitaal dat wordt verzekerd, de looptijd van het contract en eventuele kosten en belastingen. De premie wordt vaak maandelijks door de verzekerde betaald met een automatische incasso.

Premie autoverzekering

Bij een autoverzekering speelt ook het type voertuig mee en het aantal schadevrije jaren van een polishouder. Iemand met veel schadevrije jaren betaalt waarschijnlijk een lagere premie voor een autoverzekering dan iemand met minder schadevrije jaren.

Ook het aantal gereden kilometers per jaar is hierbij belangrijk. Daarnaast houden verzekeraars ook rekening met de kans op schade of verlies door bijvoorbeeld te kijken naar de veiligheidsfuncties van je auto.

Zeg .verzekering op

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf