Wat is geadresseerde reclame

Geadresseerde reclame

In Nederland bestaat er ongeadresseerd reclamedrukwerk en geadresseerde reclame. Geadresseerde reclame wordt ook wel beschouwd als 'direct mail'. Het is post dat is voorzien van je naam en adres en wordt bezorgd door de postbode. Ook direct mail dat gericht is aan 'alle bewoners' van een bepaald adres valt onder geadresseerde reclamepost. Sommige mensen willen deze ongewenste reclame niet meer ontvangen. En gelukkig hoeft dat ook niet. Wie mag er geadresseerde reclamepost versturen en kun je je ook afmelden als je de geadresseerde post niet wilt blijven ontvangen? 123opzeggen zocht het voor je uit.

Wie mag geadresseerde reclame versturen?

Bedrijven en organisaties waarvan je klant bent, of bent geweest, mogen jou reclame sturen met een adres erop. Ook als je bent ingeschreven bij het Postfilter. Wil je geen geadresseerde reclamepost meer ontvangen van een bedrijf waarvan je klant bent of bent geweest, dan kun je een verzoek indienen bij het betreffende bedrijf. Vanaf drie maanden na het indienen van het verzoek ontvang je dan geen ongewenste post meer. Dit heet ook wel het 'Recht van verzet.'

Afmelden voor geadresseerde reclame

Veel organisaties versturen brieven en geadresseerde post met reclame. Wil je deze geadresseerde reclamepost niet meer ontvangen, dan kun je dit zelf regelen door je aan te melden bij het Postfilter. Nederlandse bedrijven en maatschappelijke organisaties versturen het liefst alleen reclame als je daar behoefte aan hebt en zijn daarom samen het Postfilter gestart. Op de website van het Postfilter kun je eenvoudig en gratis aangeven welke ongevraagde, geadresseerde reclame je graag wilt ontvangen. Bedrijven zijn verplicht zich hieraan te houden. Doen ze dit niet, dan kun je een klacht indienen. Als het goed is ontvang je zes weken na je aanmelding geen ongevraagde, geadresseerde reclamepost meer.

Nee Ja sticker

In Nederland is er ook een 'Nee Nee sticker' en een 'Nee Ja sticker' die je op je brievenbus kunt plakken. Deze stickers zijn echter bedoeld voor ongeadresseerd reclamedrukwerk. Hiermee geef je aan of je ongeadresseerde reclame en huis aan huisbladen wilt ontvangen.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf