InMijnBus

InMijnBus

Het systeem ‘InMijnBus’ vervangt de brievenbussticker. Met een online registratie wordt de voorkeur voor het wel of niet ontvangen van ongeadresseerd reclamedrukwerk en huis-aan-huisbladen gemakkelijker en onzichtbaar aangegeven. Het idee voor InMijnBus werd geïntroduceerd door MailDB; de brancheorganisatie die ook zorgt voor de handhaving van het systeem van brievenbusstickers.

Nadelen van de brievenbussticker

De brievenbussticker werd na dertig jaar als niet gebruiksvriendelijk ervaren: de stickers zijn voor sommige mensen lastig verkrijgbaar. Ook vinden mensen het een gedoe om een sticker aan te vragen en vinden mensen dat de sticker de brievenbus ontsiert. Een ander nadeel is dat het niet mogelijk is om het ontvangen van reclamedrukwerk of huis-aan-huisbladen uit te zetten tijdens vakantie.

Minder ongelezen reclamedrukwerk

Doordat het systeem InMijnBus bovenstaande bezwaren weg neemt leidt de invoering ervan tot minder ongelezen reclamedrukwerk bij het oud papier. Op InMijnBus geven huishoudens eenvoudig hun voorkeur aan voor het wel of niet ontvangen van het vertrouwde wekelijkse folderpakket van Spotta. Spotta is een Nederlands bedrijf dat reclamedrukwerk verspreidt. De landelijke invoering van InMijnBus in januari 2023 levert een positieve bijdrage aan de VANG-doelstellingen van de Rijksoverheid om het huishoudelijk afval goed te scheiden en zo bij te dragen aan de circulaire economie.

Hoe het werkt

Je als huishouden registreren bij InMijnBus gaat eenvoudig in drie stappen:

  1. Ieder huishouden ontvangt een kaart per post. Hier staat een QR-code. Scan deze code of ga naar InMijnBus
  2. Controleer het adres achter de code. Werkt deze niet, dan kun je een nieuwe kaart aanvragen;
  3. Geef met een schuifje aan of je het folderpakket van Spotta wel of niet wilt ontvangen.

Op de website van InMIjnBus kun je de bezorging ook tijdelijk uit- of aanzetten. Handig als je op vakantie gaat en dan geen reclame wilt ontvangen, of als je tijdens de feestdagen wel graag reclamefolders wilt ontvangen. 

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf