Consumentenbond opzeggen

De Consumentenbond is er voor de consument. Deze bond heeft geen winstoogmerk en is er vooral op gericht om mensen te informeren. Zo testen ze geregeld producten, zodat je weet welke je het beste kunt kopen om waar te krijgen voor hun geld. Ook helpt de Consumentenbond bij juridische conflicten, als je bijvoorbeeld een ondeugdelijk product gekocht hebt. Dit scheelt jou als consument veel geld.

Testen Consumentenbond

Er werd al even aangehaald dat de Consumentenbond veel producten test. Dit zijn zowel bestaande als nieuwe producten. Op die manier wil de bond orde scheppen in de chaos en de consument wijzen op de beste producten en de producten met de beste prijs-kwaliteit verhouding. Om je te wijzen op de beste producten, terwijl je aan het winkelen bent, geeft de Consumentenbond predicaten uit. Vooral de ‘als beste getest’ en ‘beste koop'-predicaten worden gezien als goede leidraden bij het kopen van een product. Deze predicaten mogen zes maanden lang gevoerd worden door het bedrijf waarvan het product is. Dit doen ze graag, omdat ze het goed kunnen gebruiken bij het aanprijzen van de producten. Predicaten voor de ‘beste koop’ en ‘laagste prijs’ zijn minder lang te gebruiken. Hiervoor staat een geldigheid van drie maanden.

Voordelen lidmaatschap

Als lid van de Consumentenbond kun je genieten van bepaalde voordelen. Al 600.000 mensen hebben een abonnement bij de bond. Zij betalen maandelijks voor hun toegang tot de tests en informatie. Daarbij kunnen zij ook gebruik maken van de hulp die de bond biedt bij conflicten en vragen over aankopen. Ook actief deelnemen op het forum zit bij het abonnement inbegrepen. Leden delen daar hun persoonlijke ervaring met producten en bedrijven. Zo kunnen anderen ook kiezen voor een goed product, van een fijn bedrijf voor de juiste prijs.

Naast deze services, biedt de Consumentenbond ook een vergelijkingsservice aan. Je kunt via de website handig al je verzekeringen vergelijken. Betaal je bijvoorbeeld te veel voor je autoverzekering? Je kunt het eenvoudig checken via de Consumentenbond. Ook energiecontracten, inboedel- en opstalverzekeringen zijn eenvoudig te controleren.

Een andere service die de Consumentenbond levert, is de Vlucht Claim Service. Je kunt op een eenvoudige manier gelijk zien of je in aanmerking komt voor vergoeding bij vluchtvertraging. Een dergelijke vertraging kan tot wel 600 euro per persoon opleveren. Deze service werkt volgens het no-cure-no-pay principe, wat betekent dat je niet betaalt als er geen resultaat is.

Naast al deze services voor jou kun je als lid ook meehelpen bij het werk van de bond. Zo kun je ze wijzen op foutieve etiketten en fouten van bedrijven. De bond kan natuurlijk niet altijd alles direct zien en alle hulp daarbij is meer dan welkom. De bond komt na zo’n tip in actie en zal ervoor zorgen dat de consument beschermd wordt tegen eventuele oplichting of fouten.

De Consumentenbond gratis opzeggen

Wil je ondanks al deze voordelen toch graag je abonnement stopzetten, dan kan dit altijd. Soms is dat maandelijkse bedrag gewoon wat veel als je op de kleintjes moet letten of wil je liever een andere instantie steunen bij hun werk. 123opzeggen.nl heeft een hele handige opzegservice, waardoor jij heel weinig hoeft te doen om je abonnement van de Consumentenbond snel en eenvoudig op te zeggen. Je kunt bij ons kiezen om een gratis opzegbrief te genereren. Je hoeft hiervoor alleen enkele gegevens in te vullen. Vervolgens kun je de brief downloaden, printen en opsturen naar het adres dat wij alvast bovenaan de brief hebben gezet. Dit hoef je nu dus niet meer zelf uit te zoeken!

123opzeggen.nl verzendservice

Als je liever hebt dat wij de opzegging van je overnemen, hoort dit ook tot de opties van 123opzeggen.nl. Je lidmaatschap op de Consumentenbond stopzetten is dan nóg eenvoudiger. Je vult enkel een paar gegevens in en wij zorgen daarna dat de brief op de juiste mat valt. Zo heb jij er geen omkijken meer naar en kun je lekker achterover leunen. Als de Consumentenbond de brief ontvangen heeft, zullen ze de opzegging verwerken en jou een bevestiging sturen. Zodra je de bevestiging ontvangen hebt, is de opzegging definitief.