Logo van Adobe Photoshop op een monitor

Amerikaanse overheid klaagt Adobe aan om abonnementsbeleid

 • auteur Madelon

De Amerikaanse Federal Trade Commission (FTC) heeft een aanklacht ingediend tegen Adobe vanwege hun controversiële abonnementsbeleid. De FTC beschuldigt Adobe ervan klanten te misleiden met contracten die moeilijk te beëindigen zijn en waarin verborgen kosten zijn opgenomen. Deze aanklacht volgt op talrijke klachten van consumenten over problemen bij het beëindigen van hun abonnementen bij het softwarebedrijf.

Inhoudsopgave

  Adobe aangeklaagd

  De FTC beweert dat Adobe zijn klanten misleidt met complexe voorwaarden en verborgen kosten bij hun abonnementen. Klanten weten vaak niet wat de totale kosten zijn en vinden het lastig om hun abonnementen op te zeggen zonder geconfronteerd te worden met hoge annuleringskosten. Dit beleid zou volgens de FTC in strijd zijn met de consumentenrechten.

  Bekijk ook: Het belang van kleine lettertjes bij abonnementen opzeggen.

  Misleidende praktijken

  Het Amerikaanse ministerie van Justitie wil dat Adobe stopt met deze misleidende praktijken en consumenten compenseert voor de onterecht geïnde kosten. Ze eisen dat Adobe de inkomsten uit deze praktijken terugbetaalt aan de getroffen klanten.

  Het logo van Adobe Photoshop Lightroom

  Over Adobe

  Adobe is een toonaangevend softwarebedrijf dat wereldwijd bekend is vanwege zijn creatieve en digitale mediaproducten zoals Photoshop, Illustrator en Acrobat Reader. Het bedrijf biedt verschillende abonnementsdiensten aan, waaronder de populaire Adobe Creative Cloud, die toegang geeft tot een reeks creatieve softwaretoepassingen.

  Kosten van een Adobe abonnement

  De kosten voor een Adobe-abonnement kunnen variëren afhankelijk van het pakket en de regio. Voor individuele gebruikers begint een Creative Cloud-abonnement vaak rond de €60 per maand, terwijl bedrijfsabonnementen hogere kosten met zich mee kunnen brengen. Adobe biedt ook kortingen aan voor studenten en onderwijsinstellingen.

  Computer met verschillende Adobe logo's

  Eenvoudig Adobe opzeggen met 123opzeggen

  Voor klanten die Adobe willen opzeggen, kan dit eenvoudig worden gedaan met een opzegbrief van 123opzeggen. Wij bieden een gestandaardiseerde opzegbrief aan die het proces vereenvoudigd en ervoor zorgt dat alle benodigde informatie wordt verstrekt om het abonnement correct te beëindigen. 

  De Wet van Dam biedt bescherming tegen stilzwijgende, automatische verlenging van abonnementen. Dat en meer lees je in deze blog!

  Conclusie

  De aanklacht van de FTC tegen Adobe werpt een kritisch licht op de abonnementspraktijken van het bedrijf en benadrukt de noodzaak voor transparantie en klantvriendelijkheid in abonnementsvoorwaarden. Terwijl de juridische strijd zich ontvouwt, kunnen consumenten profiteren van tools zoals 123opzeggen om hun abonnementen eenvoudiger te beheren en te beëindigen. 

  Landschap
  Golf