Wil je je lidmaatschap op AOb opzeggen? Je kunt dit eenvoudig regelen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

AOb opzeggen

Als je bent zoals de meeste mensen, werd je lid van je AOb omdat je de bescherming die ze bood nodig had. Maar wat als je die bescherming niet meer nodig hebt? Wat als je, nu je een baan hebt, de vakbond niet meer nodig hebt of omdat je werkzaam wordt in een andere sector? AOb is er vooral voor de onderwijssector en als je daar niet langer werkt, is het misschien tijd om te wisselen naar een andere vakbond, zoals FNV of CNV

Waarom je lidmaatschap op AOb opzeggen?

Je AOb-lidmaatschap opzeggen kan om een aantal redenen een verstandige beslissing zijn. Ten eerste kan het je geld besparen. De meeste vakbonden vragen maandelijkse of jaarlijkse contributie, en die kan in de loop van de tijd aardig oplopen.

Ten tweede heb je de bescherming van de vakbond misschien niet meer nodig. Als je een baan hebt, heeft de vakbond geen macht meer om je tegen ontslag te beschermen. En als je bij een vakbond zit, kun je misschien een beter contract bedingen dan werknemers zonder vakbond.

Tenslotte kan het opzeggen van je AOb lidmaatschap tijd en energie vrijmaken. Je hoeft je niet langer zorgen te maken over het bijwonen van vergaderingen of het betalen van vakbondscontributie. Daardoor kun je je op andere belangrijke dingen richten, zoals je werk of je gezin.

Dit wil niet zeggen dat je je AOb lidmaatschap definitief moet opzeggen. Praat, voordat je opzegt, met iemand die verstand heeft van vakbonden. Je plaatselijke vakbond kan een reden hebben waarom je je lidmaatschap zou moeten behouden. Zorg ervoor dat je, voor je een beslissing neemt, alle voors en tegens afweegt.

AOb opzeggen via 123opzeggen

We werken allemaal hard voor ons geld en het uitgeven aan extra kosten als dat niet nodig is klinkt als verspilling. Een AOb lidmaatschap is een van die extra kosten waar veel mensen zich niet van bewust zijn. Als je erover denkt je AOb lidmaatschap op te zeggen, kun je dat doen door eenvoudig een brief te sturen. Het proces is eenvoudig en duurt maar een paar minuten. 

123opzeggen is een website die het opzeggen van je lidmaatschap gemakkelijk maakt. Alles wat je hoeft te doen is je persoonlijke gegevens in te voeren en wij genereren een unieke opzegbrief voor je. We bieden ook twee mogelijkheden om de brief te versturen. Je kunt hem uitprinten en zelf versturen, of ons hem voor je laten versturen. Als je ervoor kiest hem door ons te laten versturen, vragen we een kleine vergoeding.