Wil je niet langer gebruikmaken van de creditcard van ING? Je kunt je ING creditcard opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

ING creditcard opzeggen

Heb je niet langer een ING creditcard nodig en wil je deze graag opzeggen, dan vraag je je misschien wel af hoe dat moet. Je kunt natuurlijk zelf contact opnemen met de ING klantenservice, maar zoals vaak geldt bij klantenservices sta je waarschijnlijk wel even in de wachtrij. Wil je snel je creditcard van ING opzeggen, dan kun je dit regelen met 123opzeggen.

Soorten ING creditcards

Bij ING kennen ze drie soorten creditcards. De eerste is de gewone creditcard waarbij je aankopen standaard verzekerd zijn en je een bestedingslimiet tot maximaal 5.000 euro kunt kiezen. De tweede variant is de platinumcard. Bij deze creditcard krijg je ook gelijk een bagage-, vluchtvertragings- en hulpverleningsverzekering en kun je een bestedingslimiet tot 20.000 euro krijgen. Bovendien zijn je aankopen tot 365 na de aankoop verzekerd tegen schade, verlies en diefstal.

Studeer je nog, dan kom je niet in aanmerking voor een hoog bestedingslimiet. Het kan toch fijn zijn om een creditcard te hebben en daarom bedacht ING de Studenten Creditcard. Met een bestedingslimiet van 1.000 euro kunnen studenten nu veilig en makkelijk online aankopen doen en vakanties boeken.

Maandelijks aflossen of gespreid betalen

Bij alle creditcards is de standaard dat je het uitgegeven geld aan het begin van de nieuwe maand betaalt. Vaak wordt dit rond de 5e van de maand van je ING betaalrekening geïncasseerd. Wil je liever niet alles in één keer betalen, dan kun je kiezen voor de aanvullende service 'gespreid betalen'. Tegen een rentepercentage kun je je aankopen dan in delen aflossen.

BKR-registratie door creditcard
Als je op korte termijn een lening of hypotheek wil, kan een BKR registratie vervelend zijn. Dit kan namelijk gevolgen hebben op je leningen. Met een BKR-registratie krijg je dan een lagere hypotheek of kun je in sommige gevallen zelfs helemaal geen leningen afsluiten. De BKR registratie ontvang je bij een creditcard alleen als je kiest voor de gespreid betalen optie. Als je je creditcard maandelijks trouw aflost, dan wordt er niks geregistreerd en heeft dit geen gevolgen voor je hypotheek.

Wat moet je weten voor je je creditcard opzegt?

Als je nog een bedrag hebt openstaan op je creditcard, dan wordt dit bedrag afgeschreven van je betaalrekening. Natuurlijk kan het ook zo zijn dat je nog een positief saldo hebt op je creditcard. Dit wordt nadat de opzegging verwerkt is, binnen twee werkdagen teruggestort op je betaalrekening van ING. Ook als je al betaald hebt voor de creditcard, dan wordt het niet gebruikte deel van de jaarlijkse kosten teruggestort.

ING creditcard opzeggen via 123opzeggen

Wil je je creditcard op een eenvoudige manier stopzetten, dan kun je dit regelen met een opzegbrief van 123opzeggen. De opzegbrief staat al bijna helemaal klaar. Er missen alleen nog een paar gegevens en die moet jij invullen. Zodra je dit gedaan hebt, is de opzegbrief klaar voor verzending en kun je twee dingen kiezen. De eerste keuze is om de opzegbrief zelf te verzenden naar ING. We raden aan om dit altijd aangetekend te doen, zodat je zeker weet dat de opzegbrief goed aankomt. Wil je dat 123opzeggen de verzending voor je regelt, dan kan dit ook. Kies in dat geval voor de verzendoptie en wij zullen er voor een kleine vergoeding voor zorgen dat de opzegbrief bij ING terechtkomt. Dat scheelt jou een hoop gedoe.