Ga jij niet zo vaak meer naar het museum en wil je je Museumkaart opzeggen? Bij 123opzeggen kun je de kaart heel eenvoudig opzeggen door gebruik te maken van de onderstaande opzegbrief. Vul je gegevens in de brief en kies voor de verzendoptie als je wil dat 123opzeggen de brief aflevert bij Museumkaart.

Museumkaart opzeggen

De Museumkaart is in 1981 het leven geroepen door een aantal musea. Ze hoopten op deze manier meer mensen naar musea te krijgen. Inmiddels zijn er ruim 400 musea aangesloten bij de kaart. In eerste instantie heette de kaart de Museumjaarkaart, afgekort MJK. Na een fusie in 2003 is die naam echter gewijzigd naar Museumkaart. Toch spreken veel mensen nog steeds van MJK of Museumjaarkaart.

Prijsstijging Museumkaart

Als je eigenaar bent van een Museumkaart, kun ja na het scannen van je kaart binnenlopen bij heel veel musea. Het museum krijgt een vergoeding van de kaart en jij betaalt niets extra. Eerder betaalde je voor een nieuwe kaart 59,90 euro, maar dat bedrag is eind 2018 verhoogd tot 64,90 euro. Dat is 5 euro meer dan de meeste mensen gewend zijn. Ook bij het verlengen van de kaart, betalen leden 5 euro extra. Dit besluit is genomen, nadat bleek dat de toegangsprijzen van musea stijgen door dalende subsidies.

Fraude

Voor musea werkt de Museumkaart als volgt: per bezoeker ontvangt het museum een bezoekvergoeding. Dit is een bepaald percentage van de normale entreeprijs.Dit systeem is echter wel fraudegevoelig. Zo maakte Museum De Stadshof in Zwolle zich schuldig aan fraude door 36 aangekochte Museumkaarten iedere dag door de scanner te halen. Op die manier kreeg het museum geld voor bezoekers die er nooit geweest waren. Museumkaart kwam achter de fraude en uiteindelijk betaalde het museum een schikking om te voorkomen dat ze voor de rechter gedaagd zouden worden. 

Opzeggen met 123opzeggen

Als je het niet eens bent met dit besluit of je eigenlijk te weinig gebruik maakt van de kaart, dan is opzeggen een goede beslissing. Gelukkig is de Museumkaart opzeggen heel eenvoudig via 123opzeggen. Je vindt hier een breed aanbod aan unieke opzegbrieven. Voor elke bedrijf hebben we een aparte opzegbrief gemaakt. Of je nu je sportabonnement, verzekering of in dit geval je museumkaart wilt opzeggen. Om gebruik te maken van de Museumkaart opzegbrief, kun je de invulvelden invullen met je gegevens. Die gegevens worden in de brief gezet, waarna jij de brief kunt downloaden. Je hoeft nu alleen nog maar een printer, envelop en postzegel te hebben om je opzegging compleet te maken. De brief downloaden is helemaal gratis.

Wij snappen ook dat niet iedereen in het bezit is van postzegels en een printer. Daarom heeft 123opzeggen besloten om een verzendservice aan te bieden. Voor een kleine vergoeding zorgen wij ervoor dat de gemaakte opzegbrief bij de Museumkaart terecht komt. Zij kunnen je brief vervolgens makkelijk verwerken en je kaart opzeggen. Jij hoeft de deur niet meer uit en dat is natuurlijk wel zo snel en handig. Om gebruik te maken van deze verzendservice, kies je de verzendoptie naast de brief. Nadat je betaald hebt, regelen wij de rest.

Meer opzeggen?

Nu je de Museumkaart gaat opzeggen, heb je misschien de smaak wel te pakken en wil je meer abonnementen, lidmaatschappen en donaties opzeggen. Om dit zo gemakkelijk mogelijk maken, zullen je gegevens alvast ingevuld staan bij de andere opzegbrieven. Zo kun je bijvoorbeeld je deelname voor de Postcode Loterij in een paar klikken opzeggen. Zo wordt opzeggen echt een eitje.