Wil je het lidmaatschap van VISpas opzeggen? Vul snel je gegevens in en er wordt automatisch een opzegbrief voor je gemaakt. Via 123opzeggen kun je heel eenvoudig ieder abonnement opzeggen. Wij versturen de opzegbrief voor jou naar VISpas als je gebruik maakt van de online verzenddienst.

Je VISpas opzeggen kan eenvoudig met de opzegservice van 123opzeggen

In Nederland heb je een zogeheten VISpas nodig om te vissen op de binnenwateren. Iedere sportvisser heeft zo’n pas nodig om legaal te kunnen vissen op de aangewezen wateren. Als je niet in het bezit bent van de VISpas, riskeer je een boete en dat wil je natuurlijk voorkomen als je vist voor je plezier. Een VISpas krijg je automatisch als je aangesloten bent bij een vereniging, maar als dat niet het geval is, dan zul je de pas zelf aan moeten vragen bij Sportvisserij Nederland. Er zijn vier verschillende soorten VISpassen, dus het is belangrijk dat je weet of je de goede pas bij je draagt. Om je een handje te helpen, zetten we daarom alle passen even op een rijtje.

Jeugdvisvergunning

Voor de Jeugdvisvergunning dien je 13 jaar of jonger te zijn. In principe heb je op deze leeftijd geen VISpas nodig, maar als je gaat vissen moet je wel een volwassene mét VISpas bij je hebben. Heb je geen volwassene bij je dan kun je deze Jeugdvisvergunning aanvragen. Je mag hiermee vissen met de aangewezen aassoorten. Je mag hiermee niet vissen op roofvis en je mag maximaal één hengel uitgooien op de wateren van de visvereniging waar jij je bij aangesloten hebt. Je mag met deze vergunning dus niet vissen op alle wateren. De aassoorten die we hierboven al benoemden zijn:

  • Brood
  • Aardappel
  • Deeg
  • Kaas
  • Zaden en granen
  • Steurkrab en wormen
  • Insecten(larven) en nabootsingen daarvan, zolang ze niet groter zijn dan 2,5 centimeter.

JeugdVISpas

Als je jonger bent dan 13 jaar, maar je niet afhankelijk wil zijn van de wateren van de vereniging, kun je de JeugdVISpas aanvragen. Met deze vispas mag je met maximaal 2 hengels op alle wateren met alle wettelijk toegestane aassoorten vissen op roofvis en alle andere soorten vis. Deze VISpas is vooral leuk voor jongeren die niet gaan vissen met een volwassene die in het bezit is van een VISpas. Zoals hierboven al vermeld is, mag je tot 13 jaar zonder VISpas vissen indien er een volwassene mét VISpas aanwezig is.

KleineVISpas

Als je ouder bent dan 13 jaar, dan volstaat een JeugdVISpas niet meer. Voor de KleineVISpas gelden ongeveer dezelfde regels als bij de Jeugdvisvergunning, alleen hoef je bij deze VISpas niet aangesloten te zijn bij een vereniging. Je kunt met de KleineVISpas dus wel vissen op alle wateren, maar je mag alleen vissen met de hierboven genoemde aassoorten en één hengel.

VISpas

Als je niet gebonden wil zijn aan beperkingen, kun je het beste kiezen voor de VISpas. Je mag hiermee op alle wateren met alle toegestane aassoorten vissen. Je hebt hiermee dus alle vrijheid die je je als visser kunt wensen. Het is wel belangrijk dat je de pas altijd bij je hebt als je gaat vissen, anders riskeer je een boete. Ook de Visplanner app moet je altijd bij je hebben. Het is bij wet bepaald dat je beide zaken moet kunnen laten zien als je gecontroleerd wordt. Als je ’s nachts wil vissen of met een extra hengel wil vissen, zul je hiervoor een extra vergunning moeten aanvragen.

Boetes

Als je vist zonder VISpas of vist met meer hengels dan is toegestaan, kun je een boete opgelegd krijgen. De boete voor vissen met meer dan de toegestane hoeveelheid hengels bedraagt in 2019 320 euro. Als je vist zonder vergunning kost dat je 140 euro. Vissen met levend aas is helemaal duur. Als je daarmee betrapt wordt kost dat je 380 euro. Pas ook op dat je niet vist op verboden vissoorten. Als je een zeebaars vangt en deze niet terugzet, kan dat een boete tot wel 1.000 euro opleveren. Het is dus zeker belangrijk dat je op de hoogte bent van de regels over de visserij.

VISpas opzeggen

Vissen is bij veel mensen een ultieme hobby, maar als je bijna geen tijd meer hebt om te vissen of je het plezier erin verloren bent, dan is het zonde om een VISpas aan te houden. In dat geval kun je de VISpas opzeggen. Gelukkig doe je dit heel eenvoudig met de opzegservice van 123opzeggen. Wij hebben een opzet gemaakt voor de opzegbrief en jij hoeft deze alleen maar aan te vullen met je eigen gegevens. Die gegevens worden automatisch in de opzegbrief geladen, waarna jij die gratis kunt downloaden. Je kunt er vervolgens voor kiezen om de opzegbrief zelf te verzenden. Het adres van Sportvisserij Nederland staat al bovenaan de brief. Jij hoeft alleen de brief maar in een envelop te stoppen en die te verzenden. Je kunt er echter ook voor kiezen om de brief door ons te laten verzenden naar Sportvisserij Nederland. In dat geval kies voor de verzendoptie en na de betaling zorgen wij er vervolgens voor dat de opzegbrief bij Sportvisserij Nederland op de mat valt. Zij zullen daarna de opzegging zelf in orde maken en jou een bevestiging van opzegging sturen. Zo weet je altijd waar je aan toe bent.