Wil jij niet langer lid zijn van partij 50PLUS, dan kun je je lidmaatschap eenvoudig beëindigen. 50PLUS opzeggen regel je eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie een laat 123opzeggen de rest voor je regelen. Dankzij onze 100% opzeggarantie ben je verzekerd van een zorgeloze opzegging.

50PLUS opzeggen

50PLUS is een nog relatief jonge politieke partij. De partij werd in eerste instantie opgericht onder de namen Onafhankelijke Ouderen en Kinderen Unie (OOKU) en die naam werd later gewijzigd naar 50PLUS. Jan Nagel, Maurice Koopman en Alexander Münninghoff stonden aan de wieg van de partij. In het verleden is de partij vaak in opspraak gekomen door onhandigheden en dat kostte de partij meermaals leden en zetels. Wil jij je lidmaatschap op 50Plus opzeggen? Je regelt dit eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen.

Standpunten 50PLUS

Oprichter Jan Nagel (oud-PVDA'er) was van mening dat de senioren van de samenleving onvoldoende gehoord werden in de Nederlandse politiek en hij vond dat hier verandering in moest komen. Het was geen makkelijke klus om 50PLUS van de grond te krijgen doordat er mensen bijkwamen die geen ervaring hadden of van andere partijen afkomstig waren. Hierdoor liepen de verschillende meningen uiteen en dat zorgde voor ruzie en felle discussies binnen de partij. Eén lijn trekken was lastig. Toch zijn er altijd een paar standpunten gebleven die voor de partij als een rode draad door het bestaan gaan. Deze standpunten zijn:

  • AOW-leeftijd terug naar 65 jaar;
  • Rekenrente voor pensioenen vast op 4%;
  • Beperkte sociale lasten voor werknemers die ouder zijn dan 45 jaar;
  • Vrijwilligersvergoedingen onbelast houden;
  • Uitkeringen voor werklozen behouden;
  • Belastingverlaging voor gepensioneerden;
  • Staatsschuld verkleinen
  • Geen successiebelasting meer;
  • Staatsbank oprichten;
  • Zorgstelsel hervormen zonder marktwerking.

Kritiek op 50PLUS

Op politiek gebied was Henk Krol niet altijd even handig en dat zorgde voor kritiek vanuit de partij en het land. Zo haalde de fractievoorzitter de termen WAO en AOW door elkaar, terwijl deze twee niks met elkaar te maken hebben. Hij verklaarde dat hij vermoeid was en een ziekenhuisbezoek achter de rug had, maar deze fout bleef hem achtervolgen. Ook fouten uit het verleden lieten hem niet los. Zo zou hij subsidie voor homo-emancipatie hebben doorgesluisd naar de stichting van de Gay Krant en loog hij daarbij ook over de oplagecijfers van diezelfde krant. Ook verzuimde hij de betaling van pensioenpremies van het personeel in die tijd en dat druist in tegen alle standpunten van 50PLUS.

In 2020 verliet Krol de partij en werd Corrie van Brenk het stokje over als fractievoorzitter. De voorzitter was begin 2020 nog steeds niet gekozen, na het gedwongen vertrek van voorzitter Geert Dales werd er een vacature online geplaatst. Die is tot op heden nog niet ingevuld.

50PLUS opzeggen

Als je je lidmaatschap op 50PLUS wil opzeggen, dan kun je dat handig regelen met een opzegbrief van 123opzeggen. Je hoeft alleen maar je gegevens in te vullen in de velden bij de opzegbrief. Die gegevens worden automatisch in de opzegbrief verwerkt, waarna je ervoor kunt kiezen om de opzegbrief zelf naar 50PLUS te versturen of om dit door 123opzeggen te laten regelen. Wanneer je ervoor kiest om de opzegbrief door 123opzeggen te laten versturen, dan krijg je hier automatisch onze 100% opzeggarantie bij. Dankzij die garantie ben je verzekerd van een 100% zorgeloze opzegging. Hiervoor vragen we wel een kleine vergoeding, maar in ruil daarvoor hoef jij de deur niet uit om je lidmaatschap op 50PLUS op te zeggen.