Wil je niet langer lid zijn van Groenlinks en je lidmaatschap opzeggen. Via 123opzeggen kun je eenvoudig een opzegbrief samenstellen. Kies voor onze verzendoptie en laat 123opzeggen de verzending voor je regelen. Zo kost Groenlinks opzeggen helemaal geen moeite. 

Groenlinks opzeggen 

Groenlinks is opgericht op 24 november 1990 en is een combinatie van de PSP, CPN en de PPR. Deze partijen hadden al veel oog voor het milieu en Groenlinks zet die beweging op een grotere manier voor. Die grootse wijze liet echter wel op zich wachten, omdat Groenlinks maar zes zetels haalde tijdens de eerste verkiezingen. Daarna liep het niet veel beter. In 1994 haalde de partij namelijk maar 5 zetels. Gelukkig wist Paul Rosenmöller dat tij te keren en de partij naar 11 zetels te helpen. Een verdubbeling van het aantal zetels en zo vestigde Groenlinks zich als een volwaardige oppositiepartij.

Na nog een teleurstellende verkiezingsuitslag in 2012, vaart Groenlinks nu wel een goede koers. Onder de leiding van Jesse Klaver behaalde de partij maar liefst 14 zetels in de Tweede Kamer. In eerste instantie deed Groenlinks daardoor ook mee aan de formatie-onderhandelingen, maar dit liep uiteindelijk stuk omdat de partijen het niet eens konden worden over de onderwerpen klimaat en integratie.

Standpunten Groenlinks

Groenlinks is een groot voorstander van eerlijk delen. Dit wil zeggen dat ze meer geld vragen van de mensen en bedrijven die het kunnen missen. Op deze manier willen ze belastingontduiking door mazen in de wet tegengaan en de belastingen te verlagen. Op die manier zouden juist mensen met een lager inkomen erop vooruit gaan.

Ook schone energie staat hoog op de agenda. Binnen vier jaar wil Groenlinks dat alle kolencentrales sluiten en dat fossiele energiebronnen niet langer subsidies krijgen. Ook moet de zee benut worden door windmolens en willen ze binnen vijftien jaar alle huishoudens aardgasvrij krijgen.

Groenlinks vindt ook dat het niet uit moet maken wie je ouders zijn en hoe veel geld zij op hun bankrekening hebben staan. Ieder kind moet het recht hebben om te kunnen dromen. Om dat te kunnen bereiken willen ze ervoor zorgen dat ieder kind drie dagen per week naar de kinderopvang moet kunnen en dat er betere docenten komen. Ook willen ze het collegegeld verlagen en de aanvullende beurs hoger maken, zodat studies ook voor die groep beschikbaar zijn.

Een ander standpunt van de partij is dat de marktwerking uit de verzekering moet, zodat iedereen de best mogelijke zorg krijgt. Zo moeten de zorgpremies verlaagd worden en moeten er meer handen aan het bed van ouderen komen.

Tot slot wil Groenlinks graag dat Nederlanders leven in een samenleving. Zo moeten mensen die anderen mishandelen vanwege jun religie, afkomst en seksuele voorkeur zwaarder gestraft worden. Tevens moeten asielzoekers, volgens Groenlinks, direct na aankomst de Nederlandse taal leren en de Nederlandse grondwet bestuderen.

Groenlinks opzeggen

Groenlinks krijgt steeds meer leden door het huidige beleid onder leiding van Jesse Klaver, maar toch kan het zijn dat jij het niet eens bent met de koers van Groenlinks. In dat geval kan het wenselijk zijn om je lidmaatschap op de partij op te zeggen en over te stappen naar een andere partij, zoals Forum voor Democratie of PvdA. Gelukkig is Groenlinks opzeggen heel eenvoudig. Je kunt gebruikmaken van de bovenstaande brief. Vul je gegevens in de invulvelden in en teken je handtekening onderaan de brief. Je kunt ervoor kiezen om de brief zelf te downloaden en te versturen naar Groenlinks, maar dit doen wij ook met alle liefde voor je. Tegen een kleine vergoeding zorgen wij er dan voor dat de brief bij Groenlinks op de mat valt. Zodra de opzegging verwerkt is, zal Groenlinks jou een bevestiging sturen. Jij weet dus altijd waar je aan toe bent als je gebruikmaakt van de opzegservice van 123opzeggen.