Wat gebeurt er met niet-geclaimde loterijprijzen?

In Nederland zijn er regels en procedures voor niet-geclaimde loterijprijzen. Wat er precies gebeurt, kan variëren afhankelijk van de specifieke loterijorganisatie.

Claimperiode

Loterijen stellen een bepaalde periode vast waarbinnen prijzen geclaimd moeten worden. Deze periode kan variëren, maar het is meestal enkele maanden tot een jaar na de trekking. Tijdens deze periode moeten winnaars hun prijzen opeisen.

Herinneringen en aankondigingen

Loterijorganisaties doen vaak moeite om winnaars op de hoogte te stellen van hun prijs. Dit kan gebeuren via aankondigingen in de media, op de website van de loterij, of directe meldingen aan de winnaars.

Niet-geclaimde prijzen

 Als een prijs niet wordt geclaimd binnen de vastgestelde periode, kan de loterijorganisatie verschillende stappen ondernemen. Sommige loterijen gebruiken het niet-geclaimde geld om nieuwe prijzen te financieren of om goede doelen te ondersteunen. Anderen behouden het niet-geclaimde geld als winst.

Teruggeven aan deelnemers

 In sommige gevallen kiezen loterijen ervoor om niet-geclaimde prijzen terug te geven aan de deelnemers. Dit kan gebeuren in de vorm van speciale trekkingen of bonusprijzen voor actieve deelnemers.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf