Hoe kan ik mijn telefoonnummer behouden bij het wisselen van provider?

Het behouden van je telefoonnummer bij het wisselen van provider wordt "nummerportabiliteit" genoemd, en het is een proces dat wordt ondersteund in veel landen over de hele wereld.

Kies een nieuwe provider

Kies de mobiele provider waarnaar je wilt overstappen. Zorg ervoor dat deze provider nummerportabiliteit ondersteunt. De meeste providers bieden deze service aan. Bekijk de voorwaarden van je huidige contract en controleer of er bepalingen zijn met betrekking tot nummerportabiliteit en opzegtermijnen.

Neem contact op met de nieuwe provider

Neem contact op met de klantenservice van de nieuwe provider. Informeer hen dat je je telefoonnummer wilt behouden en vraag naar de specifieke stappen die je moet volgen.

Vul het aanvraagformulier in

De nieuwe provider zal je waarschijnlijk vragen om een formulier in te vullen voor nummerportabiliteit. Dit formulier kan online beschikbaar zijn op hun website of je kunt het in een fysieke winkel krijgen.

Geef alle benodigde informatie

Vul het formulier nauwkeurig in en voorzie het van alle benodigde informatie, zoals je huidige telefoonnummer, klantgegevens en eventuele andere details die de provider vereist.

Bevestig de opzegging bij je oude provider

Als je nieuwe provider het proces van nummerportabiliteit in gang heeft gezet, moet je oude provider op de hoogte worden gesteld. Zorg ervoor dat je opzegging bij je oude provider correct is ingediend.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf