Wil je niet langer verzekerd zijn bij Univé? Je kunt je verzekering bij Univé eenvoudig opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

Verzekering bij Univé opzeggen

Univé is een van de grootste verzekeraars van Nederland. Ze bieden verzekeringen voor nagenoeg alles. Zo kun je een zorgverzekering afsluiten bij Univé, maar ook een reisverzekering, autoverzekering en een woonverzekering. Het bedrijf bestaat in z’n huidige vorm sinds 1991, nadat DLG, NOVO en Ziekenfonds Noord-Holland fuseerden. Het bijzondere aan Univé is dat het bedrijf werkt als vereniging zonder winstoogmerk. Klanten van Univé zijn daarom vaak ook lid van de vereniging. Univé telt in 2019 110 vestigingen, waardoor er altijd wel een Univé winkel vlakbij zit. Daar kunnen (potentiële) klanten heen als ze vragen hebben over verzekeringen en financiële risico’s. Univé stelt dat ze graag meedenken met de klant en kijken naar financiële risico’s die een bepaalde beslissing met zich mee kan brengen.

Verlies

In 2019 draaide de verzekeraar een groot verlies van maar liefst 21 miljoen euro. De verzekeraar denkt dat dit verlies vooral te wijten is aan de dalende aandelenbeurzen. De aandelen van Univé zijn enorm gedaald en dat merken ze ook in de portemonnee. Daarbij gooide de januaristorm van 2018 ook roet in het eten. Toch hebben mensen wel heel veel vertrouwen in het bedrijf. Alleen al in 2018 kon Univé ruim 37.000 nieuwe polissen aan het klantenbestand toevoegen.

Sponsoring

Net als Aegon is Univé ook dol op sport. Ze sponsoren verschillende teams, sporters en evenementen, zoals:

  • Sc Heerenveem
  • Amsterdam City Swim
  • Amstel Gold Race
  • Univé Gym Gala
  • NK Knikkeren
    Daarnaast steunt Univé ook NOS Studio Sport, het Fonds Gehandicaptensport en zijn ze de supporter van Sport. Naast deze grote evenementen en sportclubs, steunt Univé vaak regionaal ook sportieve projecten. Dit gebeurt meestal vanuit de winkels die daar in de buurt zitten, zodat ze nauw betrokken zijn bij de omgeving.

Samen richting Nul

Een goed voorbeeld van de hierboven genoemde betrokkenheid is bijvoorbeeld het Drentse initiatief Samen richting Nul. Het doel van dit initiatief is om zo min mogelijk verkeersslachtoffers in Drenthe te krijgen. Jarenlang nam het aantal slachtoffers af, maar in 2015 nam het aantal weer toe. In 2018 was er zelfs een schokkende stijging naar 26 slachtoffers in Drenthe. Elk slachtoffer is er natuurlijk eentje te vee, aldus Univé. Om te helpen om dat aantal naar beneden te krijgen pakt Univé er drie thema’s bij, namelijk: e-bikes, smartphonegebruik en verkeerskennis. Daarbij kijken ze ook over onderdelen toe te voegen zijn aan hun eigen verzekeringen en gaan ze kijken of er conclusies te trekken zijn uit de ongevallencijfers om de verkeersveiligheid beter in kaart te brengen.

Gratis opzeggen Univé

Als consumenten is het belangrijk dat je jaarlijks kijkt hoe je kunt besparen. Je bent een dief van je eigen portemonnee als je het niet doet. Ondanks dat je misschien wel tevreden bent over Univé, kan het zijn dat je je verzekering opzegt. Sommige verzekeringen zijn namelijk elders misschien wel goedkoper. Als jij een beter alternatief gevonden hebt, kun je Univé opzeggen via 123opzeggen. Wij bieden per verzekering een handige opzegbrief. Je kunt hier kosteloos gebruik van maken. Je hoeft alleen je gegevens maar in te vullen. De brief is daarna gratis te downloaden. Je hebt alleen een printer, envelop en postzegel nodig.

Mocht je die laatste drie dingen niet hebben, dan wil 123opzeggen de verzending ook graag van je overnemen. Tegen een kleine vergoeding zorgen wij ervoor dat de brief bij de juiste afdeling van Univé terechtkomt. Zo hoef jij je geen zorgen te maken over de opzegging en kun je rustig wachten tot Univé je een bevestiging stuurt. Zodra je brief namelijk verwerkt is, zul je een brief of mail krijgen. Daardoor weet je precies waar je aan toe bent en dat is natuurlijk wel zo prettig.