Wil je overstappen naar een andere energieleverancier, dan zul je je eigen contract vaak eerst moeten opzeggen. Engie opzeggen regel je gelukkig heel eenvoudig via 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

Engie opzeggen

Engie is een energiebedrijf waar veel mensen een contract hebben afgesloten voor de levering van hun energie en gas. Het bedrijf is leverancier van groene stroom en gas en is onderdeel van GDF Suez. Alhoewel het geen probleem is om jarenlang bij dezelfde aanbieder van stroom en gas aangesloten te zijn, kan het vaak lonend zijn om over te stappen van leverancier wanneer dit mogelijk is. Je kunt jouw contract bij Engie dan simpelweg opzeggen en een nieuw contract bij een andere maatschappij aangaan.

Engie opzeggen

Er zijn allerlei redenen waarom je een energiecontract zou willen opzeggen. Een verhuizing, het overlijden van iemand, samenwonen: het zijn wettelijke redenen om een contract stop te zetten. Het komt echter nog het vaakst voor dat mensen hun energiecontract stopzetten omdat ze ergens anders een gunstiger contract kunnen afsluiten. De energiemarkt is competitief; tarieven veranderen vaak en veel maatschappijen bieden aantrekkelijke bonussen, kortingen en extra’s voor klanten die overstappen. Misschien krijg je wel een leuke cashback als je overstapt naar bijvoorbeeld Oxxio of Delta Energie. Als je besluit over te stappen naar een nieuwe energieleverancier, zul je jouw contract bij Engie moeten opzeggen.

Opzegtermijn Engie

De opzegtermijn voor jouw energiecontract is 30 dagen. Houd hier rekening mee bij het opzeggen van het contract. Het kan zijn dat Engie een opzegvergoeding in rekening brengt bij het opzeggen van het contract. Deze vergoeding is een boete die wordt verrekend wanneer de overeenkomst wordt beëindigd voor de einddatum van het contract. Wanneer hier geen sprake van is, zijn er geen kosten verbonden aan het opzeggen.

Zorgeloos opzeggen

Je kunt ervoor kiezen om jouw energiecontract bij Engie zorgeloos en snel te regelen via 123opzeggen. Hier kun je diverse diensten en abonnement eenvoudig opzeggen middels een opzegbrief. Je hoeft je niet druk te maken om het vinden van de juiste woorden en het doorgeven van de correcte informatie. Bij 123opzeggen vul je simpelweg jouw persoonlijke gegevens en de gegevens van het abonnement in en alles wordt verwerkt in een officiële brief. Via de website kun je de brief laten versturen naar Engie, tegen een kleine vergoeding, en jouw opzegging is zo goed als rond. Je hebt er geen omkijken meer naar.

Wil je liever zelf de opzegging versturen, maar wel gebruik maken van standaardbrief van 123opzeggen? Dat kan natuurlijk ook! Vul dan de brief in zoals hierboven beschreven, maar kies voor downloaden in plaats van verzenden. Je kunt de opzegbrief gratis downloaden en dan zelf versturen naar Engie. Zo kun jij via 123opzeggen de opzegging regelen zoals jij het wilt.