Ga je verhuizen en wil je de huur via MVGM opzeggen? Je kunt je huurcontract opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.

MVGM huur opzeggen

Bij een verhuizing komt veel kijken. Als je een woning huurt via MVMG, moet je natuurlijk allereerst de huur opzeggen. Ga jij verhuizen en wil je de huur van je woning en/of parkeerplaats bij MVGM opzeggen? Volg dan deze vijf stappen om alles naar behoren te laten verlopen. Ook je huur opzeggen is eenvoudig te regelen via 123opzeggen.

Stap 1: Je huur opzeggen

Je huur opzeggen bij MVGM kan eenvoudig via 123opzeggen. Vul je gegevens in, zodat je persoonlijke opzegbrief automatisch wordt opgesteld. Deze kun je zelf downloaden en op de post doen, maar wij kunnen de verzending ook voor je regelen. Dit doen wij altijd met een aangetekende verzending, zodat je opzegbrief veilig bij MVMG aankomt. Aangetekende post die op werkdagen voor 16.30 uur is besteld, wordt de eerstvolgende dag bezorgd. Om je brief te kunnen volgen, ontvang je een track & trace-code en ter bevestiging krijg je per e-mail een ontvangstbevestiging.

Stap 2: Je krijgt een bevestiging

Per mail of per post ontvang je een bevestiging van je opzegging. Pas daarna is de huuropzegging definitief. Als je jouw huur opzegt, ontvang je ook een brochure waarin alle informatie staat over het opleveren van je woning. Zeg je (ook) de huur op van een garage of parkeerplaats? Dan krijg je het verzoek van MVGM om de sleutels in te leveren. Er vindt mogelijk een inspectie plaats.

Stap 3: Voorinspectie en eindinspectie inplannen

Binnen een aantal werkdagen na jouw huuropzegging word je gebeld door MVGM om de voorinspectie en eindinspectie in te plannen. Tijdens deze inspecties wordt de staat van het pand gecontroleerd. Je zult het dus naar behoren moeten achterlaten. Zodra er afspraken zijn gemaakt, ontvang je hiervan een bevestiging.

Stap 4: De voorinspectie

De voorinspectie vindt bijna altijd telefonisch plaats. Je hoeft dus niet thuis aanwezig te zijn en geen vrij te nemen. Bij een telefonische voorinspectie belt een technisch inspecteur je om samen de informatie in de brochure door te nemen. Bij sommige woningen wordt de voorinspectie wel in de woning uitgevoerd. Daarover word je tijdens het inplannen geïnformeerd. Hiervoor moet je dus wel thuis aanwezig zijn. De technisch inspecteur controleert dan samen met jou de woning en de eventueel aanwezige tuin en/of opslag. In de periode tussen de voor- en eindinspectie heb je nog tijd om eventuele reparaties in de woning uit te voeren.

Hoe je je woning het best kunt achterlaten:

  • Verwijder alle verlichting en voorzie bedrading van een kroonsteentje.
  • Gaten in de muren en plafonds dienen vol en glad dichtgezet te zijn.
  • Zorg dat al het sanitair schoon en kalkvrij is.
  • Zet voor vertrek de kamerthermostaat op 15 graden en controleer of de cv-installatie voldoende is gevuld.
  • Alle spijkers, schroeven en pluggen dienen uit de wanden te zijn verwijderd.
  • Lever deuren vlak en schilderklaar op; herstel kleine beschadigingen en vervang deuren met grotere beschadigingen.
  • Maak filters en afzuigpunten van ventilatiesysteem of warmte-terugwin-installatie (wtw) schoon.
  • Wandcontactdozen en schakelaars dienen schoon en in goede staat achtergelaten te worden.

Stap 5: De eindinspectie

Tijdens de eindinspectie ga je de  woning overdragen aan MVGM. Dit hoort natuurlijk conform de eisen te gebeuren. In de brochure vind je meer informatie over de staat waarin de woning opgeleverd dient te worden, voordat je deze overdraagt aan MVGM. Tijdens de eindinspectie maakt de inspecteur opnames van de woning. Je tekent het rapport dat hieruit voorkomt en ontvangt hiervan een kopie.

Het inspectierapport

Na afloop van de voorinspectie weet je of je nog iets moet doen om de woning op tijd en op de juiste wijze op te leveren. Het zou goed kunnen dat je nog een aantal (onderhouds)werkzaamheden moet uitvoeren, of dat er bepaalde technische gebreken verholpen moeten worden. Binnen enkele dagen na de voorinspectie ontvang je een digitale versie van het zogeheten inspectierapport. Daarin kun je (eventuele) afspraken teruglezen.

MVGM huur opzeggen

Wil je snel en eenvoudig jouw huur opzeggen? 123opzeggen zorgt ervoor dat jouw opzegging veilig bij MVGM terechtkomt. Om jouw aanvraag op te kunnen sturen, hebben we een aantal gegevens van je nodig. Alle overige informatie die nodig is voor het verwerken van jouw opzegging, hebben wij al in de opzegbrief gezet. Nu moet je alleen nog verzendmethode kiezen. Je kunt ervoor kiezen om de brief te downloaden, te voorzien van een envelop en zelf op de post te doen. Wil je het jezelf makkelijk maken? Laat ons die brief voor je op de post doen! Kies een verzendmethode en druk op ‘Verstuur mijn opzegging’.