Staat het bedrijf er niet tussen, gebruik de algemene opzegbrief!

Online dating opzeggen

Ben je lid van een datingsite en wil je jouw lidmaatschap opzeggen? Dan zijn er een aantal factoren waar je rekening mee moet houden. Een abonnement op een datingsite kan natuurlijk heel effectief zijn als je op zoek bent naar een leuke partner of een gezellige date. Lid worden gaat makkelijk, maar weet je ook waar je op moet letten als je een opzegging wilt doen? Je bent niet de enige die problemen ondervindt bij het beëindigen van een contract of een lidmaatschap bij dating gerelateerde websites.

Als je je een klein beetje verdiept in de gebruikerservaring die mensen hebben met datingsites, dan komen vragen zoals “hoe moet ik mijn lidmaatschap opzeggen” en “ik wil mijn abonnement stopzetten” veel naar voren. Al met al, een abonnement op bijvoorbeeld Relatieplanet opzeggen is niet altijd even makkelijk. Vervelend, want zo blijf je langer dan nodig vastzitten aan een duur maandelijks abonnement, terwijl stopzetten toch écht een stukje makkelijker kan dan je misschien zou denken. Wil je weten hoe? In dit artikel vertellen we je precies welke stappen je moet doorlopen om jouw lidmaatschap op een datingsite succesvol te kunnen beëindigen.

Dating websites account verwijderen en lidmaatschap beëindigen

Een lidmaatschap bij één van de vele dating websites die er bestaan, kan je maandelijks behoorlijk wat geld kosten. Zeker als je geen gebruik meer maakt van deze diensten, dan is dat natuurlijk weggegooid geld. Een lidmaatschap op een dating site stopzetten is vaak toch niet zo makkelijk als dat de meeste mensen denken. Vaak wordt de informatie over het uitschrijven of beëindigen van abonnementen verborgen tussen grote stukken tekst, of moet je er een aantal handelingen voor verrichten.

Dating diensten opzeggen is ook nog eens gebonden aan een opzegtermijn. Vaak hanteren deze bedrijven een stilzwijgende verlenging, dus als je niet tijdig opzegt zit je er weer voor een bepaalde periode aan vast. Maar hoe kun je nu het beste een dating abonnement opzeggen? Je kunt ervoor kiezen om eindeloos te struinen tussen de Algemene Voorwaarden van de betreffende dating websites. Vaak raak je gedesoriënteerd door de stappen die je moet volgen, waardoor een opzegging een tijdrovende en vooral frustrerende klus wordt. Logisch, want een dating website wil natuurlijk niets liever dan jou als klant behouden. Inschrijven gaat daarentegen wel makkelijk. Niet eerlijk zou je denken, maar toch is er een goede oplossing waardoor je jouw dating abonnement makkelijk kunt opzeggen.

Dating lidmaatschap stopzetten? Eenvoudig én snel!

Met 123opzeggen.nl heb je wél de mogelijkheid om jouw abonnement op een makkelijke manier te beëindigen. Als je problemen hebt met de opzegging van een dating website, dan is dit de oplossing voor jou. Daarbij maakt het niet uit of je een abonnement hebt bij bijvoorbeeld Lexa, Second Love of Relatieplanet. Binnen enkele klikken kun je jouw account bij datingsites makkelijk opzeggen, en hoef je verder nergens meer aan te denken.

Zelfs aan het opzoeken van de juiste adresgegevens voor lidmaatschap beëindigingen hoef je niet meer te denken. Het laten opzeggen van een abonnement heeft nog meer voordelen. Zo ben je er niet alleen verzekerd van dat een eventuele automatische incasso voor de maandelijkse bijdrage direct wordt stopgezet, maar ontvang je ook geen ongewenste mail meer van de betreffende datingsite.

Eenvoudig en snel jouw dating website lidmaatschap opzeggen kan dus echt. Zo hoef jij je niet meer druk te maken over de uitschrijving bij bijvoorbeeld Pepper of 50liefde.nl, en weet je zeker dat het stopzetten van jouw dating account op de juiste wijze gebeurt. Ben je er niet helemaal zeker van wat de Algemene Voorwaarden zijn van de dating website waar je een profiel hebt? Geen probleem.

Via de Wet van Dam kun je te allen tijde bekijken welk recht je als consument hebt over het opzeggen van datingsites. Tegenwoordig mogen dit soort diensten geen stilzwijgende verlenging meer hanteren. Dat wil zeggen dat je op ieder moment jouw dating abonnement kunt beëindigen, zonder dat daar extra kosten aan verbonden zijn. Dit voorkomt een hoop ergernis en uiteindelijk kosten voor gebruikers. In veel gevallen is een lidmaatschap op een online dating website per maand op te zeggen. Toch is het raadzaam om de Algemene Voorwaarden van de website zelf goed door te lezen. Is het je toch niet helemaal duidelijk hoe je jouw dating account moet stoppen? Laat jouw dating lidmaatschap dan opzeggen door 123opzeggen.nl