Fonds

Fonds

Een fonds is een pot geld die bestemd is voor een bepaald doel. Dit doel kan bijvoorbeeld zijn het steunen van onderzoek naar een bepaalde ziekte, het beschermen van bedreigde diersoorten of het bevorderen van kunst en cultuur. Het geld in het fonds is vaak afkomstig van donaties, schenkingen of erfenissen. Het fonds beheert het geld en zorgt ervoor dat het op de juiste manier wordt besteed.

Hoe kun je een fonds steunen?

Er zijn verschillende manieren om een fonds te steunen. Hieronder vind je een aantal voorbeelden:

Eenmalige donatie
Je kunt een fonds steunen door een eenmalige donatie te doen. Dit kan via de website van het fonds of door geld over te maken naar het rekeningnummer van het fonds.

Periodieke donatie
Als je een fonds voor een langere periode wilt steunen, kun je ervoor kiezen om een periodieke donatie te doen. Dit houdt in dat je op regelmatige basis een bedrag overmaakt naar het fonds, waardoor je het doel voor langere tijd kunt steunen en bij kunt dragen aan een betere wereld. Dit geeft het fonds meer zekerheid over het budget.

Wat is het doel van een fonds

Het belangrijkste doel van een liefdadigheidsfonds is het bevorderen van maatschappelijke betrokkenheid en het ondersteunen van sociale, culturele, educatieve, medische of andere goede doelen. De exacte doelstellingen kunnen variëren en kunnen gericht zijn op specifieke problemen, doelgroepen of regio's.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf