Storneren

Storneren

Je hebt het woord vast wel eens gehoord, maar wat betekent ‘storneren’ nu precies en wat moet je doen om een incasso te storneren. Ook niet geheel onbelangrijk zijn de regels omtrent het storneren en wanneer je dit wel kunt doen en wanneer je beter even contact op kunt nemen met het bedrijf dat het bedrag wil incasseren. Hier wordt elk aspect van het storneren belicht, zodat je precies weet waar je aan toe bent.

Wat is storneren?

Kortgezegd is het storneren van een incasso het terugdraaien van een SEPA incasso. Dit gebeurt vooral als de rekeninghouder van mening is dat het gaat om een onterechte incasso, maar het kan ook voorkomen als de rekeninghouder niet voldoende geld op de rekening heeft staan. In dat geval doet de bank het storneren zelf.

Wanneer kun je een incasso storneren?

Je kunt overgaan tot het storneren van een incasso als je zeker weet dat je geen toestemming hebt gegeven voor een incasso. Toch is het altijd verstandig om even contact op te nemen met het bedrijf dat de incasso doet.

Op die manier kunnen jullie samen tot een oplossing komen en weet het bedrijf ook gelijk waarom je het niet eens bent met de incasso. Als je een bedrag storneert doe je dit namelijk zonder tekst en uitleg.  

Vervalt de betalingsverplichting bij het storneren?

Ga je wel over op het storneren van een incasso, dan is het belangrijk dat je je realiseert dat hiermee de betalingsverplichting niet komt te vervalen. Daarom is het altijd verstandig om contact op te nemen met het bedrijf dat de incasso doet. Doe je dit niet, dan kan het zijn dat je herinneringen in de brievenbus ontvangt of een incassobureau aan de deur krijgt.

Zeg abonnement op

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf