Disney+ verhoogt prijs en introduceert abonnement met reclame

Disney+ verhoogt prijs en introduceert abonnement met reclame

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Streamingdienst Disney+ kondigde onlangs aan dat de prijs voor een abonnement zonder reclame duurder wordt. Ook introduceert het bedrijf een nieuw abonnement met reclame voor een lagere prijs. Het Disney+ Basic abonnement kost binnenkort 7,99 per maand. Meer over deze nieuwe abonnementsvormen lees je in deze blog.


Inhoudsopgave

  Waarom gooit Disney haar prijzen omhoog

  Volgens Disney is de prijsverhoging nodig om de kosten voor het aanbieden van hoge kwaliteit content te kunnen blijven betalen. Het bedrijf benadrukt dat het aanbieden van abonnementen met reclame een manier is om klanten met een kleiner budget toegang te bieden tot de populaire content.

  Wat betekent dit voor bestaande abonnees?

  Voor bestaande abonnees in Amerika gaat de abonnementsprijs van Disney Plus omhoog. Zij kunnen hun abonnement verlengen tegen betaling van de nieuwe, hogere prijs of overstappen op een goedkoper abonnement met reclame.

  Abonnementen met reclames zijn goedkoper

  Het is bij streamingdiensten vaker zo dat abonnementen met reclame goedkoper zijn dan abonnementen zonder reclame. De abonnees beslissen zelf of ze bereid zijn om meer te betalen voor reclamevrije content.

  Wordt het reclame-abonnement ook in Nederland geïntroduceerd?

  In Nederland is de abonnementsvorm met reclame nog niet geïntroduceerd. Het is ook nog niet bekend of het 'gewone' abonnement bij Disney+ in Nederland een prijsverhoging ondergaat en of er een goedkoper alternatief komt met advertenties. Wel is dit aannemelijk, omdat Disney+ de abonnementskosten al eerder verhoogde.

  Mocht het zover komen dan is het in ieder geval belangrijk om je als abonnee goed te laten informeren voordat je een beslissing maakt, zodat je precies weet wat je krijgt voor je geld. Het kan ook verstandig zijn om naar alternatieven te kijken, zoals andere streamingdiensten met wellicht aantrekkelijkere abonnementsvormen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld Netflix, Videoland, HBO Max, NPO Plus of Amazon Prime.

  Wat is Disney+ of Disney Plus

  Disney+ is een streamingdienst van Walt Disney Studio Entertainment die film- en televisiecontent aanbiedt. Hierbij kun je denken aan oude en nieuwe Disneyfilms en -series, maar ook aan content van dochterondernemingen zoals Pixar, Marvel en Lucasfilm.

  Ook zijn op de streamingdienst een aantal films van filmstudio 20th Century Fox en programma's van National Geographic te zien.

  In 2021 bracht de streamingdienst de eerste Nederlandse Disney+ Original uit; de documentaireserie Dat Ene Woord - Feyenoord.

  Abonnees kunnen rekenen op nieuwe content. In 2024 zullen er bijvoorbeeld zestig Europese Disney+ Originals te zien zijn, geproduceerd in Spanje, Italië, Frankrijk en Duitsland.

  Abonnees kunnen kiezen voor een maandabonnement of jaarabonnement. De streamingdienst heeft wereldwijd meer dan 103 miljoen abonnees.

  Zo kun jij je Disney+ abonnement opzeggen

  Ben jij abonnee van Disney+ en zie je het niet zitten om je films en series te kijken met reclame-onderbrekingen of wil je niet extra betalen voor een Disney+ Premium abonnement?

  Dan kun je besluiten om je abonnement op te zeggen. Bij 123opzeggen zeg je je abonnement gemakkelijk op door een gratis opzegbrief te maken en deze te laten versturen door de verzenddienst. Je opzegging is dan in enkele minuten geregeld!

  Landschap
  Golf