Man kijkt teleurgesteld naar zijn laptop omdat hij abonnement bij Verisure niet kan opzeggen

Problemen met Verisure opzeggen: lijkt soms onmogelijk

 • auteur Madelon

Ervaar je problemen met het opzeggen van je Verisure contract? Je bent zeker niet alleen. Een contract opzeggen bij Verisure is soms bijna onmogelijk, dat meldt radar nadat de omroep verschillende klachten over het beveiligingsbedrijf ontving. Verisure negeert de opzegbrieven waardoor onterechte facturen blijven binnenstromen. Wil je snel en zonder gedoe van je Verisure contract af? Gebruik de opzegbrief van 123opzeggen, Versisure biedt ons een 100% opzeggarantie.

Inhoudsopgave

  Verisure abonnement opzeggen onmogelijk

  Marcel is eigenaar van zes bedrijven met allemaal een apart Verisure abonnement. Hij wil het rustiger aandoen en besluit 4 bedrijven te verkopen. Hij wil daarom ook van zijn 4 Verisure abonnementen af, maar dat gaat moeilijker dan hij had gehoopt. "Ze reageren nergens op. Ik heb een abonnement, ik kan iedere maand opzeggen. Ik heb al tien keer een brief gestuurd. Ze reageren gewoon niet," vertelt hij aan Radar.

  Slapelozen nachten

  "Ik heb er slapeloze nachten van, het gaat niet om heel veel geld maar ik wil er gewoon vanaf," legt hij uit. "Een aangetekende brief, mail, post ik heb alles geprobeerd, maar ze blijven gewoon facturen sturen." Marcel is al dik een half jaar tevergeefs bezig om zijn abonnementen op te zeggen en hij is niet de enige bij wie dit niet lijkt te lukken. Ook Dorothea lukt het niet om van haar beveiligingssystemen van Verisure af te komen. "Ze zouden het komen ophalen, maar ze komen niet. Ik wilde gewoon niet nog langer betalen."

  Man kijkt ontevreden naar factuur die hij heeft ontvangen van Verisure

  Agressieve handelspraktijk

  Wat Verisure doet, mag niet volgens jurist Anne de Vries, gespecialiseerd in consumentenrecht. "Het lijkt erop alsof consumenten bewust aan het lijntje gehouden worden een aantal maanden om het maar te blijven rekken. Als je het disproportioneel lastig maakt voor consumenten om een contract te beëindigen dan noemen we dat een agressieve handelspraktijk."

  Onrechtmatig

  Dit soort praktijken zijn onrechtmatig en volgens Anna een grond voor consumenten om hun geld terug te vragen. Gedurende het eerste jaar van je contract met Verisure is het niet mogelijk om dit op te zeggen. Na een jaar is je contract maandelijks opzegbaar. Na het schriftelijk opzeggen van je contract en na de opzegtermijn van een maand, hoef je geen verdere facturen van Verisure meer te betalen.

  Opzeggen onmogelijk

  Op de website van Verisure is geen informatie te vinden over hoe een abonnement opgezegd kan worden en wanneer je belt naar de klantenservice, sta je uren in de wachtrij. Niet alleen bij Radar stroomden klachten binnen, maar ook bij Trustpilot regende het negatieve reviews. Verisure is al een keer eerder bij Radar in het nieuws geweest. In 2021 kreeg het bedrijf namelijk de Loden Leeuw uitgereikt. Dit is een prijs die Radar uitkeert aan het meest irritante reclame spotje van het jaar.

  Vrouw met kort haar is aan het bellen en kijkt ontevreden

  Reactie van Verisure

  Radar heeft Verisure om een reactie gevraagd. Het bedrijf geeft een tekort aan medewerkers in het administratieteam de schuld voor hun nalatigheid. "We realiseren ons dat dit ongemak heeft veroorzaakt voor sommige klanten en we bieden hen daarvoor onze oprechte excuses aan. Ons team hebben we inmiddels versterkt en onze collega's werken momenteel hard om de openstaande verzoeken te behandelen. We nemen contact op met de betrokken klanten om zo spoedig mogelijk te komen tot een correcte afwikkeling," aldus Verisure.

  100% opzeggarantie met 123opzeggen

  Bij 123opzeggen snappen we dat je snel en zonder gedoe van je contract af wil komen. Daarom willen we contracten opzeggen zo makkelijk mogelijk maken. Wij bieden een opzegbrief voor Verisure aan die je eenvoudig kunt invullen en downloaden. Wanneer je er voor kiest om de brief met 123opzeggen te verzenden, biedt Verisure een 100% opzeggarantie aan. Zo weet je zeker dat je contract bij Verisure wordt opgezegd.

  Landschap
  Golf