Wil je niet langer meespelen met de Eurojackpot? Je kunt je abonnement op Eurojackpot opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

Eurojackpot opzeggen

De Eurojackpot is een van de spellen die de Nederlandse Loterij aanbiedt. Dit spel is niet enkel voor Nederland. Ook mensen in achttien andere deelnemende landen kunnen voor deze loterij loten kopen. Hierdoor kan de jackpot heel hoog liggen en is er dus heel veel geld te winnen. Een lot voor deze loterij kost maar twee euro en daarom is het heel laagdrempelig om mee te doen. De Eurojackpot trekking is elke vrijdag om 19:00 in het Finse Helsinki. Om 22:00 weet je of de eurojackpot gevallen is. Dan staan de eurojackpot winnaars online.

De Eurojackpot, ook wel Euroloterij of Europese loterij genoemd, wordt gespeeld in Denemarken, Duitsland, Estland, Finland, Hongarije, IJsland, Italië, Kroatië, Letland, Litouwen, Nederland, Noorwegen, Polen, Slovenië, Slowakije, Spanje, Tsjechië en Zweden. De jackpot wordt gevuld door alle verkochte loten en daardoor kan de jackpot oplopen tot wel 90 miljoen euro.

Hoe werkt de Euroloterij?

Bij de EuroJackpot maak je voor maar 2 euro kans op een grote jackpot. Die jackpot kan oplopen tot wel 90 miljoen euro. Als de jackpot inderdaad valt, wordt 88 procent van het prijzengeld wordt uitgekeerd. De rest van het bedrag wordt gebruikt om een nieuwe jackpot te genereren. Het is dus nooit zo dat de winnaar de volledige jackpot wint. In totaal zijn er 12 prijscategorieën waarin geldprijzen van verschillende groottes te winnen zijn. Bij elke categorie is een bepaald percentage van het prijzengeld te winnen. Bij de hoofdprijs krijg je 36 procent van het prijzengeld. Om dit te winnen moet je vijf getallen goed hebben en ook de twee bonusgetallen. De kans om deze prijs te winnen is 1 op 95.344.200. Heel klein dus. De kans dat je überhaupt iets wint in de Eurojackpot is 1 op 26. Er is dus wel degelijk wat te winnen met de Eurojackpot.

Zoals hierboven al gezegd werd, wordt 88 procent van het prijzengeld uitgekeerd. De overige 12 procent wordt gebruikt voor het zogeheten boosterfund van de Eurojackpot. Dit boosterfund wordt gebruikt om sowieso een jackpot van 10 miljoen te kunnen bieden, ook als er minder loten verkocht worden. In het boosterfund mag maximaal 20 miljoen euro zitten, alles daarboven gaat direct naar de jackpot en moet worden uitgekeerd. Op die manier probeert Eurojackpot altijd een interessante jackpot te garanderen voor de spelers.

Kansspelbelasting

Het is altijd goed om goed geïnformeerd te zijn, voordat je mee gaat spelen met een loterij. Wist je bijvoorbeeld dat de te winnen geldprijzen van de Eurojackpot niet belastingvrij zijn? Als je een bedrag wint van meer dan 449 euro of meer, dan moet hier belasting over betaald worden. Dit staat nog los van vermogensbelasting. De belasting bedraagt 30,1 procent van het gewonnen bedrag. Stel de jackpot bedraagt 30 miljoen en jij bent de gelukkige winnaar dan mag je 9.030.000 euro betalen aan de staat, waardoor je 29.097.000 overhoudt. Hou er dus rekening mee dat je niet het gewonnen bedrag ook daadwerkelijk op je rekening gestort krijgt.

Gewonnen?

Als je inderdaad de winnaar bent van een groot geldbedrag, dan heb je geluk als je online speler bent. Je hoeft zelf niks te doen. Als je een bedrag onder de 10.000 euro gewonnen hebt, dan ontvang je dit gewoon in je Wallet bij de Nederlandse Loterijen. Jij kunt er dan zelf voor kiezen om dit te laten uitkeren. Bij bedragen tussen de 10.000 en 50.000 euro zal de Nederlandse Loterijen stichting eerst even contact met jou opnemen om te verifiëren of alles klopt. Je ontvangt het geld daarna zo snel mogelijk. Is het bedrag groter dan 50.000 euro, dan zul je langs moeten komen op het kantoor van de Nederlandse Loterij.

Heb je het lot in de winkel gekocht, dan zul je zelf actie moeten ondernemen. Prijzen tot 449 euro kun je ophalen bij een van de verkooppunten. Bij prijzen tot 5.000 euro zul je je deelnamebewijs op moeten sturen naar de Nederlandse Loterij. Doe dit altijd aangetekend en zorg dat je zelf een kopie houdt van je deelname. Als je meer dan 5.000 euro gewonnen hebt, zul je even een afspraak moeten maken met de Nederlandse Loterij. Op het kantoor zal de prijs dan overhandigt worden.

Eurojackpot opzeggen met 123opzeggen

Een lot voor de Eurojackpot is vrij verkrijgbaar bij de verkooppunten van de Nederlandse Loterij. Je kunt er voor kiezen om elke week een los lot te kopen, maar ook automatisch meespelen is een optie. Veel mensen kiezen hiervoor, zodat ze niet achter het net vissen. Het kan echter zo zijn dat je een maand wat minder te besteden hebt, omdat er onverwachte uitgaven waren. Daarbij kan het ook wel eens leuk zijn om met een andere loterij mee te spelen, zoals de Staatsloterij of het Miljoenenspel. In dat geval kan het goed zijn om het automatisch meespelen te beëindigen. Gelukkig is de Eurojackpot opzeggen heel eenvoudig met 123opzeggen.

Je kunt gebruikmaken van de handige opzegservice van 123opzeggen. Je hoeft hiervoor alleen een paar gegevens in te vullen en je eigen gepersonaliseerde en unieke opzegbrief wordt automatisch gemaakt. Deze brief kun je daarna downloaden, printen en versturen naar het adres bovenaan de brief. Je kunt er ook voor kiezen om gebruik te maken van de verzendservice. Dit houdt in dat wij de gehele opzegging van je overnemen. Jij hoeft alleen wat gegevens in te vullen en de rest regelen wij. Je hoeft nu je deur niet eens meer uit om de Eurojackpot te beëindigen. Zo makkelijk kan het zijn! De Eurojackpot zal je een bevestiging toesturen via de post of per mail, zodra de bevestiging verwerkt is. Jij weet dus altijd waar je aan toe bent.