YouTube Premium abonnement

YouTube komt met nieuwe Premium-abonnementen

 • auteur Madelon

YouTube staat op het punt zijn Premium-abonnementen te vernieuwen met gloednieuwe opties. Het platform laat doorschemeren dat er binnenkort meer abonnementskeuzes en zelfs geheel nieuwe abonnementen beschikbaar zullen zijn, wat betekent dat gebruikers binnenkort meer keuzes hebben binnen YouTube Premium. Dit is wat we tot nu toe weten.

Inhoudsopgave

  Verbeterde functionaliteiten

  Naast nieuwe abonnementen, introduceert YouTube Premium verbeterde functies. Een belangrijke nieuwe functie is 'jump ahead', waarmee je met AI automatisch naar het belangrijkste deel van een video springt.

  Alleen voor Android

  Deze functie is nu beschikbaar voor Android-gebruikers en binnenkort ook voor iPhone-gebruikers.

  Experimenteren met nieuwe functies

  YouTube biedt Premium-leden de kans om nieuwe functies te testen, zoals het automatisch downloaden van YouTube Shorts en een AI-assistent voor chatten. Amerikaanse gebruikers kunnen deze nieuwe functies al uitproberen.

  Een laptop met YouTube geopend

  Prijsverschillen en VPN gebruik

  Het standaard YouTube Premium-abonnement kost in Nederland 11,99 euro per maand. In sommige landen, zoals India en Turkije, kost het slechts 1 à 2 euro per maand. Door gebruik van VPN's kunnen gebruikers een goedkoper abonnement afsluiten, maar YouTube is begonnen met het annuleren van deze abonnementen.

  Alternatieve abonnementsopties

  YouTube biedt ook een goedkoper studentenabonnement voor 6,99 euro per maand en een gezinsabonnement voor 17,99 euro per maand. Wereldwijd hebben YouTube Premium en YouTube Music samen meer dan 100 miljoen abonnees. Voor wie alleen de basis wil, is er Premium Lite, dat een stuk voordeliger is.

  Lees ook: 6 tips om in het nieuwe jaar te besparen op digitale abonnementen.

  Voordelen van YouTube Premium

  De voordelen van een YouTube Premium-lidmaatschap zijn onder andere het afspelen van video's zonder reclame, video's offline kunnen downloaden, en video's kunnen laten spelen op de achtergrond terwijl je andere apps gebruikt.

  Toegang tot miljoenen nummers

  Met YouTube Music Premium krijg je toegang tot miljoenen nummers, playlists en je favoriete muziek afspelen zonder onderbrekingen.

  Gratis proefperiode

  Een van de beste manieren om YouTube Premium uit te proberen, is via de gratis proefperiode. Nieuwe gebruikers kunnen zich aanmelden voor een gratis proefperiode van één tot drie maanden, afhankelijk van lopende promoties.

  Volledige toegang tot alle voordelen

  Deze proefperiode biedt volledige toegang tot alle voordelen van YouTube Premium, waaronder advertentievrij kijken, offline downloaden, en afspelen op de achtergrond.

  Een hand heeft een telefoon vast met het YouTube logo

  YouTube Premium opzeggen

  Wil je je YouTube Premium-lidmaatschap opzeggen? Dit proces is eenvoudig en kan direct vanuit je accountinstellingen op YouTube. Ga naar 'Betaalde lidmaatschappen' en selecteer 'Opzeggen' om je abonnement te beëindigen. 

  Gebruik de opzegbrief van 123opzeggen

  Opzeggen kan ook gemakkelijk met de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, download de brief en laat ons de verzending voor je regelen! Zo is YouTube Premium opzeggen zo gepiept!

  Wil je een abonnement opzeggen? Hier zijn vijf tips!

  Conclusie

  Met de introductie van nieuwe abonnementen en functies blijft YouTube Premium zich ontwikkelen. Of je nu kiest voor het standaard Premium-abonnement, Premium Lite abonnement of een gezinsabonnement, er zijn tal van voordelen die het abonnement de moeite waard maken.

  Landschap
  Golf