vrouw achter laptop

7 tips om in het nieuwe jaar te besparen op digitale abonnementen

 • auteur Madelon

Dat je voor bijna alle diensten en producten tegenwoordig een abonnement kan afsluiten, weten wij bij 123opzeggen als geen ander. Van streamingdiensten tot datingwebsites: de maandelijkse kosten van al die abonnementen kunnen flink oplopen. Met het nieuwe jaar voor de deur, is het tijd voor een grote schoonmaak zodat jij 2024 met minder (onnodige) geldzorgen tegemoet gaat. 

Inhoudsopgave

  Grote digitale schoonmaak

  Misschien heb je inmiddels zoveel lopende abonnementen dat je niet meer precies weet waarvoor je allemaal betaalt. Of misschien heb je wel abonnementen die je eigenlijk niet meer benut. Om die reden is het nu de juiste tijd voor een grondige digitale schoonmaak.

  Bekijk elk abonnement dat je hebt en overweeg of je het nog nodig hebt, nog veel gebruikt of dat ze de deur uit kunnen. Wanneer dat laatste het geval is, zeg dan meteen je abonnement op. Bij 123opzeggen kun je eenvoudig je abonnement opzeggen met onze gratis opzegbrief. 

  Meer overzicht met handige app

  In de Play Store zijn diverse budget-apps beschikbaar die je kunt verbinden met je bankrekening. Deze apps identificeren automatisch je maandelijkse abonnementen en presenteren deze overzichtelijk. Dit is een handige methode om beter inzicht te krijgen in je lopende abonnementen. 

  man kijkt op telefoon

  Noteer wanneer je abonnement afloopt

  Deze spreekt misschien voor zich, maar toch vergeten veel mensen hun abonnement op tijd op te zeggen. De abonnementen worden dan stilzwijgend verlengd en voor je het weet betaal je zo een paar maanden extra abonnementskosten. Daarom is het verstandig om direct als je een abonnement afsluit, te noteren wanneer hij afloopt. 

  Varieer met abonnementen

  Veel mensen hebben verschillende abonnementen op streamingdiensten. Want Netflix, Videoland, Amazon Prime en Disney Plus hebben allemaal nét een ander aanbod. Deze kosten kunnen toch al gauw oplopen tot een paar tientjes per maand en dat is zonde. In plaats van alle abonnementen tegelijk aan te schaffen, kan je flink besparen door ze af te wisselen. De ene maand Netflix, de andere maand Disney Plus. 

  Gezin kijkt tv

  Maak een weloverwogen besluit

  Voordat je een abonnement afsluit, denk eerst goed na of je het wel echt nodig hebt en of je het echt gaat gebruiken. Vaak nemen we een abonnement op een streamingdienst voor maar één serie of film. Zonde natuurlijk. Dus voorkom je dat onnodige abonnementen afsluit. 

  Vergelijk maandabonnementen met jaarabonnementen

  Ben je enthousiast over en dienst en weet je zeker dat je deze echt gaat gebruiken komend jaar? Dan is het verstandig om in plaats van een maandabonnement, een jaarabonnement af te sluiten. Veel dienstverleners bieden kortingen of prijsvoordelen aan klanten die bereid zijn zich voor een volledig jaar te verbinden. 

  Wil je een abonnement opzeggen? Hier zijn vijf tips!

  Deel je abonnement

  Hoewel veel streamingdiensten actief optreden tegen het gratis delen van abonnementen, blijft het in veel gevallen nog steeds mogelijk door het aanmaken van meerdere accounts. Hierdoor kun je de kosten delen met anderen. Het is echter belangrijk te beseffen dat het officieel toegestaan is om abonnementen alleen binnen je eigen huishouden te delen.

  Landschap
  Golf