Wil je niet langer gebruikmaken van de glasvezelverbinding van Fiber? Je kunt Fiber opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de verzending voor je regelen. 

Fiber opzeggen

Fiber Nederland is een snel groeiende glasvezel aanbieder in Nederland. Je kunt hier verschillende contracten afsluiten. Voor internet en televisie, maar ook voor alleen internet. Ze doen hun best om diensten voor het scherpste tarief aan te bieden, maar toch kan het zinvol zijn om je ogen open te houden voor eventueel interessante aanbieden van andere aanbieders.

Voordelen glasvezel

Fiber Nederland is een van de providers die alleen een glasvezel verbinding aanbiedt. Glasvezel kent een aantal voordelen ten opzichte van internet via een koperverbinding. De internetsnelheid is flink hoger, waardoor gamen, streamen en surfen veel sneller gaat.

Nadelen glasvezel

Een groot nadeel is echter dat glasvezel nog niet in heel Nederland te krijgen is. Het glasvezelnetwerk wordt steeds verder uitgebreid, maar voordat deze in heel Nederland beschikbaar is, zijn we een tijdje verder.

Een ander nadeel van glasvezel is dat de abonnementen vaak een stuk duurder zijn dan bij een 'normale' koperverbinding. Kijk dus goed of jouw budget dit aankan. Is dat nog niet het geval, dan kun je soms beter eventjes wachten tot meer mensen in Nederland glasvezel hebben. De prijs zal dan ongetwijfeld een stukje dalen.

Redenen om over te stappen

Veel mensen blijven lang plakken bij hun huidige provider en dat is niet altijd even verstandig. Zo kan het flink wat geld opleveren als je naar aanbiedingen zoekt bij andere providers. Kijk hier elke keer naar als je contract afloopt, zodat je geen scherpe aanbieding misloopt.

Geen glasvezelaansluiting
Een andere reden om over te stappen is een verhuizing. Zoals we hierboven al even meldden, is glasvezel nog lang niet in heel Nederland beschikbaar. De producten van Fiber zijn dan helaas niet overal toereikend, omdat je soms vastzit aan de koperverbinding. Informeer hier goed naar bij de (verhuur)makelaar van je nieuwe huis, zodat je je oude contract - indien nodig - op tijd kunt opzeggen.

Storingen
Tot slot is een van de meest gehoorde redenen om op te zeggen dat mensen te maken hebben met veel storingen. Niets is zo frustrerend als zonder internet of televisie komen te zitten. Dit is een grote ergernis bij veel mensen en een opzegging is dan zo gedaan!

Klinkt één van deze redenen jou bekend in de oren? Twijfel dan niet langer en ga op zoek naar een nieuwe provider! Hoe je dat doet, leggen we je uit.

Abonnement Fiber opzeggen: stap voor stap

Om Fiber gemakkelijk te kunnen opzeggen en overstappen naar een andere internet/televisie-aanbieder, zijn er een aantal dingen die je moet doen. We leggen deze stappen je graag stuk voor stuk uit, zodat jouw opzegging snel tot een goed einde gebracht wordt.

Stap 1: Fiber opzeggen met de opzegbrief van 123opzeggen
Fiber opzeggen kan heel eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. De opzegbrief staat al bijna helemaal klaar en mist alleen nog jouw persoonlijke gegevens. We vragen je naar je naam, straatnaam, postcode en huisnummer, zodat Fiber je kan terugvinden in hun systeem. Zodra je al deze gegevens hebt ingevuld, is de brief klaar om te versturen.

Stap 2: Stuur een opzegbrief
De volgende stap is dat je een opzegbrief naar Fiber stuurt. Je kunt de opzegbrief gratis printen door op de download-knop te klikken. Het is dan aan jou om te zorgen dat de opzegbrief bij het adres bovenaan de brief te krijgen. We raden aan om de opzegbrief als aangetekende brief te verzenden, zodat je zeker weet dat Fiber de brief in ontvangst heeft genomen. Je ontvangt dan namelijk een track & trace code, zodat je brief precies kunt volgen.

Je kunt natuurlijk ook kiezen voor de verzendservice van 123opzeggen. Nadat je al je gegevens hebt ingevuld, kun je dan kiezen voor onze verzendoptie. Wij zullen de opzegbrief dan naar Fiber versturen, zodat zij jouw abonnement kunnen opzeggen.

Stap 3: Wacht op een bevestiging
Nadat Fiber je opzegbrief heeft ontvangen, zullen ze je diensten opzeggen met het aanhouden van de opzegtermijn die ze hanteren. Soms heb je gekozen voor een looptijd van meerdere jaren en zit je dus voor een langere periode aan het abonnement bij Fiber vast voordat je kunt opzeggen. In dat geval zul je soms pas na enkele maanden opzeggen, omdat je anders aan een opzegvergoeding vastzit. Ben je al contractvrij, dan kun je elke maand opzeggen. Zorg dat je hiervan een bevestiging krijgt en dat ze de automatische incasso ook stopzetten. Doen ze dit niet, dan zul je dit bij Fiber moeten melden, zodat ze dit na kunnen kijken.

Stap 4: Overstappen!
Fiber hoort je een schriftelijke bevestiging te sturen nadat ze je diensten hebben opgezegd. Zodra je deze bevestiging ontvangen hebt, kun je overstappen van Fiber naar een nieuwe provider. We raden je aan dit zo snel mogelijk te doen, zodat je van je internet en televisie verbindingen kunt blijven genieten en je niet zonder komt te zitten. In de bevestiging van Fiber staat doorgaans per wanneer je contract geannuleerd wordt en je doet dus goed aan om je nieuwe contract bij Ziggo, KPN of een van de andere aanbieders dan in te laten gaan. Succes!

Meer opzeggingen regelen via 123opzeggen?

Bevalt het opzeggen van Fiber je erg goed en wil je meer abonnementen en contracten opzeggen, zodat je wat geld kunt besparen? Je kunt snel en makkelijk meer opzeggen, doordat je gegevens in de velden blijven staan. Een andere opzegging doen is hierdoor in een paar klikken geregeld.

Wil je bijvoorbeeld je sportschool abonnement opzeggen, omdat je stiekem toch niet gaat of wil je de opzegging voor een krant eindelijk de deur uit doen? Elke opzegging is snel te regelen via 123opzeggen. Vul het abonnement dat je graag wilt opzeggen in, in de zoekbalk bovenaan de pagina en regel het snel en eenvoudig.