Wil jij naar een andere dierenverzekering overstappen en Reaal Dier&Zorg opzeggen? Dit regel je eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Zodra je de opzegbevestiging binnen hebt, kun je je nieuwe huisdierenverzekering afsluiten. Wel zo makkelijk!

Reaal Dier&Zorg Opzeggen

Steeds meer mensen kiezen ervoor om hun huisdier te verzekeren tegen onverwachte kosten. Een ongelukje zit namelijk in een klein hoekje, maar de financiële gevolgen kunnen groots zijn. Als jij geen grote spaarrekening hebt om deze kosten te kunnen dragen, is een huisdierenverzekering daarom wel een goed idee. Voor een relatief klein bedrag zorg je er dan voor dat je de kosten voor eventuele operaties en onderzoeken altijd kunt betalen. Veel mensen doen dit bij Petplan, Ohra of bij Reaal Dier&Zorg. 

Geschiedenis Reaal Dier&Zorg

Voordat je je huisdier toevertrouwt aan een verzekering wil je natuurlijk wel weten bij wat voor bedrijf dat is. Reaal Dier&Zorg is de oudste huisdierenverzekering van Nederland. Al sinds 1998 helpt de verzekeraar huisdiereneigenaars om de kosten van hun huisdier te dragen. Misschien ken je de verzekeraar nog onder de oude naam ‘Proteq’. Deze naam is gewijzigd naar Reaal Dier&Zorg. Dit heeft echter niets te maken met een overname. Gelijk bij oprichting viel de huisdierenverzekering al onder het Reaal-merk, maar pas sinds de naamswijziging draagt de verzekering de naam Reaal.

Wat dekt de dierenverzekering van Reaal?

Per verzekering zijn er uiteraard een aantal verschillen te noemen. Geen enkele verzekering dekt alles en daarom is het van belang dat je kijkt wat past bij jouw situatie en huisdier. Misschien is je huisdier al gechipt of gecastreerd. In dat geval hoeft dat niet in je pakket te zitten. Bij Reaal Dier&Zorg kun je kiezen uit verschillende dekkingen, namelijk:

  • Dier&Zorg 50%
  • Dier&Zorg 70%
  • Dier&Zorg 90%

Elk van deze basisverzekering dekt dezelfde behandelingen. Zo maakt het niet uit of je kiest voor Dier&Zorg 90% of Dier&Zorg 50%. Als je huisdier een echoscopie of radiotherapie nodig heeft kan dat. Het verschil tussen deze drie dekkingen is de hoeveelheid die je zelf betaald. Bij Dier&Zorg 50% dekt Reaal 50 procent van de gemaakte kosten en bij 90 procent betaal je zelf dus maar 10 procent. Het andere verschil is het verzekerde bedrag. Bij 50% is dat bedrag 1.500 euro en bij 90% ligt dat bedrag op 5.000 euro. Het is dus maar net hoeveel je bereid bent zelf te betalen. Uiteraard kost een verzekering met een hogere dekking wel meer per maand.

Aanvullende dekkingen

Als je helemaal niet voor verrassingen wil komen te staan, kun je ook nog kiezen voor aanvullende dekkingen. Voor een extra bedrag per maand zal je huisdier dan beschermd zijn tegen bijvoorbeeld gebitsproblemen. Ook kun je een crematiedekking of een reisverzekering voor je huisdier kiezen. Zo ben je altijd verzekerd voor de dingen die je niet zelf volledig kunt of wilt dragen.  

Reaal Dier&Zorg opzeggen

Als je wilt overstappen naar een andere dierenverzekering, kun je Reaal Dier&Zorg makkelijk opzeggen op één van de volgende manieren:

  • Per brief naar het kantoor in Alkmaar
  • Telefonisch
  • Per mail

Het opzeggen van een verzekering is vaak al lastig genoeg en daarom wil je lange wachttijden of overtuigende verkopers liever vermijden. Dit doe je het handigst door gebruik te maken van een opzegbrief van 123opzeggen. Je vul hier eenvoudig je contactgegevens in, waarna je ervoor kunt kiezen dat de opzegbrief door ons verstuurd wordt. Jij hoeft je dan nergens zorgen over te maken en zult een opzegbevestiging krijgen van Reaal zodra de opzegging verwerkt is. Op die manier wordt opzeggen eenvoudig.