Ga je verhuizen of heb je Dunea om een andere reden niet langer nodig? Je je kunt je contract bij Dunea opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

Dunea opzeggen

Elk gebied heeft haar eigen watervoorziening. Zo heeft de provincie Groningen water van Waterbedrijf Groningen en Noord-Brabant van Brabants Water. Je kunt niet zelf kiezen van welk bedrijf je water ontvangt. Dit gebied is afgebakend, maar je bent wel verantwoordelijk voor het correct doorgeven van waterstanden en het tijdig opzeggen van je contract als je bijvoorbeeld gaat verhuizen. Dat laatste hoeft gelukkig niet moeilijk te zijn. Met een opzegbrief van 123opzeggen zeg je je contract in drie stappen op, zonder dat je hier veel tijd aan kwijt bent. Hoe? Dat leggen we je graag uit!

Aanmelden Dunea

Dunea is verantwoordelijk voor de levering van het water in het zuiden van Zuid-Holland. Koop of huur jij een woning in die omgeving, dan moet je goed uitzoeken wie de waterleidingen beheert in jouw wijk. Je bent altijd verplicht om je aan te melden bij een waterbedrijf, dus ook bij Dunea. Je kunt het aanmeldformulier invullen, zodra je de datum van de sleuteloverdracht weet. Vanaf dat moment bij jij verantwoordelijk voor het gebruik en de betaling van het drinkwater op dat adres.

Verhuizen? Melden bij Dunea

Ga je verhuizen binnen Zuid-Holland en levert Dunea ook op jouw nieuwe adres? Het is belangrijk dat je je verhuizing op tijd doorgeeft, maar je hoeft je contract niet op te zeggen. Je ontvangt namelijk een eindafrekening van je oude woning en kunt de beginstanden van je nieuwe huurwoningen doorgeven, zonder dat je een nieuw contract hoeft af te sluiten.

Ga je verhuizen buiten Zuid-Holland en levert Dunea niet op jouw nieuwe adres? Dan is het belangrijk dat je je contract opzegt en je aanmeldt bij het nieuwe waterbedrijf. Je ontvangt ook hier een eindafrekening van Dunea en kunt de meterstanden van je nieuwe woning doorgeven bij je nieuwe waterbedrijf.

Wat te doen bij scheiding of relatiebreuk?

Een relatiebreuk is nooit fijn, maar het zorgt bovendien ook voor veel administratieve rompslomp als je samenwoont. Het is belangrijk dat je weet op wiens naam het contract bij Dunea staat. Is dit jouw naam en blijf je op dit adres wonen? Niks aan de hand! Staat deze op de naam van jouw ex-partner en blijf jij in het huis wonen? Zorg er dan voor dat je ex-partner het contract opzegt en jij een nieuw contract aanmeldt op jouw naam. Staat het contract op jouw naam en ga je verhuizen? Zorg er dan voor dat je je watercontract op tijd opzegt.

Dunea opzeggen met 123opzeggen

Moet jij je contract opzeggen door een verhuizing, relatiebreuk of overlijden? Dit doe je heel eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. In deze opzegbrief kun je alle benodigde informatie invullen, zodat Dunea precies weet wanneer ze je abonnement moeten opzeggen. Je kunt deze opzegbrief gratis downloaden en zelf versturen naar Dunea, maar je kunt dit ook aan ons overlaten. Kies je voor het laatstgenoemde dan vragen we hier een kleine vergoeding voor. In ruil daarvoor zorgen wij dat de opzegbrief op de juiste plek terechtkomt en kun je genieten van onze aanvullende 100% opzeggarantie. Zo kun je altijd opzeggen zonder zorgen en dat is wel zo fijn!