Ga je verhuizen uit het gebied waar Evides water levert? Dan moet je overstappen naar een ander waterbedrijf. Evides opzeggen is gelukkig zo geregeld. Dit doe je eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.

Evides opzeggen

Qua grootte is Evides het tweede waterbedrijf van Nederland, na Vitens. In Zeeland, het zuidwesten van Zuid-Holland en de Brabantse Wal levert het 24 uur per dag, 365 dagen per jaar schoon drinkwater. Het gehele bedrijf is in handen van gemeentes en provincies, en Evides levert ook aan zakelijke klanten water. Dit doen ze onder andere in Nederland, België en Duitsland. Het water van het waterbedrijf is voor 80 procent afkomstig uit de rivier de Maas. De overige 20 procent komt uit duinen en grondwater. Ga jij verhuizen? Dan is Evides Waterbedrijf opzeggen is zo gepiept!

Wisselen van waterbedrijf

Schoon drinkwater is van levensbelang. Daar komt de naam Evides ook vandaan: Evident en ‘la vie’ (het leven). Toch is het niet vanzelfsprekend dat er drinkwater uit onze leidingen komt. In Nederland hebben we het geluk dat dit erg goed is geregeld. Elke regio heeft daarvoor haar eigen waterbedrijf. Zo heb je een contract bij PWN als je in Noord-Holland woont en krijgen inwoners van Noord-Brabant water geleverd door Brabant Water. Als je gaat verhuizen uit jouw regio, moet je vaak dus wisselen van leverancier. In dat geval is het slim om op tijd op te zeggen, zodat je geen onnodige facturen krijgt.

Water besparen

Evides hecht veel waarde aan duurzaamheid. Dat is terug te zien in de vermindering van energieverbruik en de beperking van de uitstoot van schadelijke stoffen. Maar ook als klant kun jij je steentje bijdragen. Wist je bijvoorbeeld dat een wasmachine gemiddeld 50 liter water per wasbeurt gebruikt? Je kunt dus beter pas de was doen als de mand helemaal vol zit. Ook met douchen verbruiken we veel water. De gemiddelde Nederlander staat 8 minuten onder de douche. Doe je dit een minuutje minder? Dan bespaar je per jaar tot wel 2.500 liter! Laat ook de kraan niet lopen als je je tanden poetst of aan het scheren bent. Lekt je kraan? Laat ‘m dan repareren! Per dag kan een lekkende kraan wel 15 liter water per dag verliezen.

Water for Life

Eén miljard mensen hebben onvoldoende of geen toegang tot schoon water. Om deze reden zijn ontzettend veel mensen vatbaarder voor ziektes. Daar willen Nederlandse waterbedrijven iets aan doen. ‘Water for Life’ is een initiatief van waterbedrijven die van mening zijn dat iedereen wereldwijd drinkwater en een toilet verdient. Evides bundelt de krachten met PWN, Vitens, WML en Waterbedrijf Groningen en PWN om drinkwaterproblemen in de wereld te verhelpen. Dankzij de gezamenlijke kennis van experts van deze Nederlandse waterbedrijven wordt kwaliteit van drinkwater gegarandeerd. 100 procent van alle donaties gaat naar de gesteunde projecten. Als klant kun je doneren via jouw waterfactuur. Je betaalt dan dan een extra bedrag dat rechtstreeks naar de gaat. De bedrijven leggen samen waterleidingen, tappunten en wc’s aan. Met slechts 5 cent per dag help je al iemand aan schoon drinkwater.

123opzeggen opzegservice

We weten bij 123opzeggen maar al te goed dat contracten en abonnementen opzeggen soms niet zonder slag of stoot gaat. Vaak is het erg lastig om uit te vinden waar en hoe je abonnement opzeggen moet. Om dit leed wat te verzachten, heeft 123opzeggen het grootste werk alvast voor je gedaan. Je kunt eenvoudig gebruikmaken van onze opzegbrieven, waarbij we het adres alvast bovenaan de brief hebben gezet. Zo weet je precies waar je brief naartoe moet, zodat je zeker bent van een succesvolle opzegging. Om de opzegbrief verzendklaar te maken, vul je hierboven je gegevens in. Die worden vervolgens automatisch in de opzegbrief verwerkt, waarna jij ‘m kunt downloaden. Dit downloaden is geheel gratis. Jij hoeft alleen maar een postzegel en envelop te regelen en de brief op de post te doen.

Verzendservice

Als je de opzegging liever via het internet laat lopen, zonder dat je de deur uit hoeft, dan kun je kiezen voor de verzendservice van 123opzeggen. Deze dienst is heel handig als je eigenlijk niet zoveel tijd hebt, of geen envelop en postzegel in huis hebt. Wij kunnen er namelijk voor zorgen dat jouw opzegbrief bij Evides Waterbedrijf op de mat valt, zodat zij de opzegging voor je kunnen verwerken. Je kunt jezelf ermee een hoop tijd en moeite besparen. In ruil daarvoor vragen we een kleine vergoeding voor deze service. Zodra Evides de opzegging heeft werkt, zullen ze een bevestigingsmail of -brief naar je sturen. Op die manier weet jij waar je aan toe bent.