Betalingstermijn

Aanbieders van lidmaatschappen en abonnementen hanteren vaak een wettelijke betalingstermijn. Dit is de termijn waarin de abonnementskosten voldaan moeten worden. De betalingstermijn bij abonnementen is opgenomen in de Algemene Voorwaarden van een bedrijf en heeft vaak een lengte van veertien of dertig dagen. Ontvang je bijvoorbeeld op 1 april een factuur voor je abonnement op de Provinciale Zeeuwse Courant en geldt er een betaaltermijn van 30 dagen, dan dien je de factuur binnen deze periode te voldoen.

IncassomachtigingBetalingstermijn

Veel abonnees kiezen voor een incassomachtiging. Dan worden de abonnementskosten automatisch van je rekening geschreven binnen de betalingstermijn. Dit kan handig zijn, omdat je zo zeker weet dat de kosten op tijd worden voldaan.

Herinneringen een aanmaningen

Maak je echter geen gebruik van een automatische incasso of staat er onvoldoende saldo op je rekening, dan heeft dit vaak consequenties in de vorm van herinneringen een aanmaningen. Voldoe je ook na deze herinneringen en aanmaningen het verschuldigde bedrag niet, dan kan de aanbieder van het lidmaatschap of abonnement een incassobureau inhuren om de betaling alsnog af te dwingen. Dan worden bovenop de abonnementskosten ook administratiekosten en incassokosten in rekening gebracht. Het is dan ook verstandig om direct contact op te nemen met de betreffende aanbieder als een betaling per ongeluk aan je aandacht ontsnapt is.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf