Streamingdienst

Streamingdienst

Een streamingdienst is een online platform waarop mensen muziek, video's, tv-programma's, series en films kunnen streamen. In plaats van series en films te downloaden of op een dvd te kijken, kun je de inhoud direct van het internet streamen. Streamingdiensten zijn beschikbaar als abonnement en brengen een vast bedrag per maand in rekening als abonnementskosten. Een abonnement geeft toegang tot een groot aanbod aan content.

Welke streamingdiensten zijn er

Er zijn veel streamingdiensten beschikbaar in Nederland, waaronder bekende namen zoals Netflix, Spotify en Disney+. Deze platformen bieden een grote selectie aan films, series, documentaires, muziek of andere inhoud. Andere populaire opties in Nederland zijn Ziggo Go, NPO Start en Pathé Thuis.

Abonnementen

De meeste streamingdiensten werken op basis van abonnementen, waarbij gebruikers maandelijks of jaarlijks betalen om toegang te krijgen tot de inhoud. Sommige diensten bieden ook gratis, door advertenties ondersteunde versies.

Gebruikers kunnen dezelfde streamingdienst op verschillende apparaten gebruiken, zoals smartphones, tablets, smart-tv's, laptops en desktopcomputers, zolang ze verbonden zijn met internet.

Nederlandse streamingdienst

Er zijn ook Nederlandse streamingdiensten zoals NPO Start Plus, die exclusieve Nederlandse content aanbieden. Het is een goed idee om verschillende streamingdiensten met elkaar te vergelijken voordat je een abonnement neemt, zodat je kunt uitzoeken of de inhoud die je wilt zien op het platform beschikbaar is en je precies weet wat je kunt verwachten. Wil jij een abonnement op een streamingdienst opzeggen? Dit kan eenvoudig met 123opzeggen.

Zeg streamingdienst op

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf