Het logo van Dropbox.

Een knip op je cloud: Tijd om Dropbox op te zeggen?

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Het zit erop. De dagen van ongelimiteerd online bestanden opslaan bij Dropbox zijn geteld. Je herinnert je misschien nog wel die verleidelijke belofte van Dropbox: "Schaf een Advanced-abonnement aan en geniet van ongelimiteerde opslag!" Nou, die droom is voorbij.

Inhoudsopgave

  Wat er verandert in het Dropbox abonnement

  Een Advanced-abonnement bij Dropbox bood voorheen de luxe van oneindige opslag. Maar nu hebben ze hun beleid aangepast, en wel zo: je krijgt een limiet van 15TB voor teams van maximaal drie gebruikers. Voor iedere extra persoon die je toevoegt, schenkt Dropbox je 5TB erbij. En voor de loyale klanten? Nou, die krijgen een tijdelijk voordeeltje. Als je nu minder dan 35TB gebruikt, mag je die ruimte en een extra 5TB de komende vijf jaar blijven gebruiken. Maar daarna? Dan gelden de nieuwe regels.

  Een boom met verschillende social media logo's zoals WhatsApp, YouTube, Facebook en Dropbox,

  Dropbox opzeggen of bijbetalen?

  Maar wat nou als je meer ruimte nodig hebt? Dropbox heeft daar ook aan gedacht. Je kunt extra opslagruimte kopen voor de prijs van 10 euro per TB. Maar met de nieuwe regels die direct gelden voor nieuwe klanten en vanaf 1 november voor de huidige klanten, zou het kunnen dat velen zich afvragen: is Dropbox opzeggen een betere optie dan bijbetalen?

  Je Dropbox abonnement opzeggen voor een alternatief

  Met deze nieuwe aanpak kan je Dropbox abonnement opzeggen en de digitale horizon verkennen erg verleidelijk zijn. En je bent niet de enige! Veel gebruikers kijken nu naar alternatieven zoals Strato HiDrive of iCloud+.

  Wist je dat…
  …je niet alleen je Dropbox op kunt zeggen bij 123opzeggen? Zo kun je ook je iCloud opzeggen en meer! Bij ons vind je opzegbrieven van meer dan 8000 verschillende bedrijven, verdeeld over 11 categorieën.

  Achter de cloud schijnt de zon

  Leuke tijd met Dropbox gehad, maar toch toe aan wat meer ruimte? Strato HiDrive is een degelijke optie als je op zoek bent naar kwaliteit en flexibiliteit. En met iCloud+ van Apple kun je naast iCloud opslag kopen, ook handige tools en functies krijgen. Als je op zoek bent naar online opslagruimte voor je bedrijf of jezelf, kan dat ook bij deze aanbieders:

  • Google Drive: biedt (tot 15 GB gratis) opslagruimte en is goed geïntegreerd met andere Google-producten.
  • Microsoft OneDrive: Een goede keuze voor gebruikers van Microsoft Office.
  • pCloud: Een betaalbaar alternatief met veel functies, zoals end-to-end versleuteling.
  • Sync.com: Een ander betaalbaar alternatief met een focus op privacy.
  • Mega: Biedt versleutelde opslag en een flinke hoeveelheid gratis ruimte.
  • Box: Gericht op zakelijke gebruikers met geavanceerde samenwerkingsopties.
  • Tresorit: Legt de nadruk op veiligheid en encryptie voor alle bestanden.

  Een bezorgde man zit achter zijn laptop.

  Dropbox opzeggen met 123opzeggen

  Bij 123opzeggen begrijpen we dat het wisselen van online opslagdienst net zo vermoeiend kan zijn als het ordenen van al die digitale bestanden. Of je nu besluit je Dropbox abonnement op te zeggen of een ander abonnement of lidmaatschap, wij zijn er om je te helpen. Met een eenvoudig proces en de keuze tussen gratis opzegbrieven of onze handige betaalde verzendservice, maken we de overstap soepel en pijnloos.

  Vroeger een tv-gids en sportschool, nu abonnementen voor álles. Waar komen ze ineens vandaan? Meer over deze zogeheten subscription economy, lees je in deze blog!

  Zo kun jij je Dropbox abonnement opzeggen

  Wil je je Dropbox abonnement opzeggen zonder gedoe? Met 123opzeggen is dit een fluitje van een cent! Hier is hoe het werkt:

  1. Kies je opzegbrief: Met keuze uit opzegbrieven voor meer dan 8000 organisaties is er altijd wel eentje die past. Kun je het abonnement dat je wil opzeggen niet vinden? No worries, de algemene opzegbrief to the rescue!
  2. Vul 'm in: Neem even een momentje om je persoonlijke gegevens in te vullen. Privacy? Die respecteren we!
  3. Versturen maar!: Download je opzegbrief gratis als pdf en verstuur 'm zelf. Of, als je echt in de relax-modus zit, laat 123opzeggen het voor je doen. Soms zelfs helemaal gratis, anders voor een klein bedrag.

  Een gelukkige vrouw achter haar laptop.

  Van je blauwe wolk af

  De digitale wereld verandert snel en aanpassingen zoals die van Dropbox maken dat duidelijk. Of je nu blijft, Dropbox opzeggen overweegt, of gewoon wat meer informatie wilt, 123opzeggen staat voor je klaar. Met onze opzegservice is er geen cloudje meer aan de lucht!

  Maandelijks helpen wij zo’n 2500 abonnementen opzeggen. Benieuwd naar de top drie bedrijven van het afgelopen half jaar? Je leest het in deze blog!

  Landschap
  Golf