Leden Basic-Fit mogen nog maar sporten in één vestiging

Leden Basic-Fit mogen nog maar sporten in één vestiging

  • auteur Nynke
  • Laatst geüpdatet:

Basic-Fit is een populaire sportschoolketen. In Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Maar hoeveel leden heeft Basic-Fit? De fitnessketen heeft in totaal meer dan 1200 clubs en meer dan drie miljoen leden. Tijdens de pandemie daalde het aantal leden fors, maar daarna steeg dit aantal weer. De sportschoolketen heeft ambitieuze plannen en blijft nieuwe vestigingen openen. De populariteit van Basic-Fit was tot nu toe mede te danken aan het feit dat leden in iedere vestiging konden sporten. Maar de keten voerde recent een belangrijke verandering in, waardoor dit in sommige gevallen niet meer mogelijk is.

Lidmaatschappen Basic-Fit

Wil jij een Basic Fit abonnement afsluiten en onbeperkt sporten in één Basic-Fit vestiging, dan kun je sinds het einde van de zomer kiezen uit de volgende drie opties:

  • Basic;
  • Premium;
  • All-in.

Het Basic-abonnement vervangt het voormalige Comfort-abonnement. Met een Basic-abonnement heb je echter maar toegang tot één club. Wil je als lid van Basic-Fit in alle fitnessclubs kunnen sporten, dan moet je een Premium- of All in-abonnement nemen. Het All in-abonnement is het duurste abonnement en kost meer dan het Basic-abonnement.

Bij Basic-Fit kun je ook gebruikmaken van een personal trainer. Weet je nog niet zeker of je een abonnement wilt bij Basic-Fit? Met een dagkaart of dagpas kun je een lidmaatschap bij Basic-Fit uitproberen. Als jongere tussen de twaalf en zestien jaar kun je Basic-Fit jeugdlid worden. Om Basic Fit jeugdlid te worden moet een ouder of begeleider toestemming geven.

Basic-Fit app

In de Basic-Fit app vind je inspiratie voor work-outs, recepten en tips van de Basic-Fit coaches. Ook kun je via de app Basic-Fit groepslessen volgen en je voortgang bijhouden. Je mag je Basic-Fit pas delen met vrienden en familie. 

Comfort-abonnement

Het Comfort-abonnement is niet meer beschikbaar. Met dit abonnement hadden leden voorheen toegang tot alle filialen. Wat de beleidswijziging precies betekent voor leden die tot nu toe een dergelijk abonnement hadden is onduidelijk.

Sommige leden geven aan dat ze van Basic-Fit een aanbieding ontvingen om te upgraden naar een Premium-abonnement als zij graag willen sporten in elke Basic-Fit club. Andere leden geven aan van een Comfort-abonnement te zijn omgeschakeld naar een Basic-abonnement. Zij hebben nu dus nog maar toegang tot één van de Basic-Fit vestigingen.

Een woordvoerder van Basic-Fit gaf aan dat er voor de klanten met een Comfort-abonnement juist niks veranderd is en dat zij met dit Basic-Fit abonnement nog steeds toegang hebben tot alle filialen, en ook tot de nieuwe vestigingen.

Basic-Fit abonnement opzeggen

Heb jij een abonnement bij Basic-Fit maar sport je minder, vind het abonnement te duur, ben je niet tevreden over de abonnementsvoorwaarden of stap je liever over op een abonnement bij een andere sportschool zoals Snap Fitness of Trainmore? Dan is het misschien het beste om Basic-Fit lidmaatschap op te zeggen.

Wat de reden ook is dat je Basic-Fit op wilt zeggen, je abonnement opzeggen is eenvoudig. Je Basic-Fit flex abonnement is maandelijks opzegbaar. Bij 123opzeggen maken we je het graag gemakkelijk met de opzegbrief. Hiermee neem je snel en gratis afscheid van je abonnement.

Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in en download de brief als pdf. Deze kun je zelf per e-mail of per post versturen naar Basic-Fit. Ook kun je het versturen overlaten aan de verzenddienst van 123opzeggen. Wij zorgen er dan tegen een kleine vergoeding voor dat je opzegbrief naar Basic-Fit verzonden wordt.

Zo zeg je handig je abonnement op zonder dat je zelf een opzegbrief hoeft te schrijven, hoeft te zoeken naar het juiste opzegformulier of bij het telefonisch opzeggen in de wachtrij hoeft te staan.

Landschap
Golf