Een vrouw die sport in een sportschool met elastieken

Leden Basic-Fit mogen nog maar sporten in één vestiging

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Basic-Fit is een populaire sportschoolketen. In Nederland, maar ook in België, Frankrijk, Luxemburg en Spanje. Maar hoeveel leden heeft Basic-Fit? De fitnessketen heeft in totaal meer dan 1200 clubs en meer dan drie miljoen leden.  Maar de keten voerde recent een belangrijke verandering in, waardoor dit in sommige gevallen niet meer mogelijk is.

Inhoudsopgave

  Wat is Basic-Fit

  Basic-Fit is een fitnessclubaanbieder in Europa. Het heeft meer dan 1.300 clubs en 3,6 miljoen leden in zes Europese landen. Leden hebben toegang tot goede fitnessapparatuur, virtuele en live groepslessen en de Basic-Fit-app voor workouts. Basic-Fit biedt verschillende lidmaatschappen aan, inclusief voordelen zoals kortingen en het gebruik van massagestoelen in de clubs. 

  Hoe oud moet je zijn voor Basic-Fit

  Wil je graag groeien en fitter worden? Dan is het goed om te beginnen in de sportschool. Maar je kan niet met elke leeftijd binnen komen in de Basic. Om lid te worden van Basic-Fit, moet je 16 jaar of ouder zijn. Basic-Fit kan ook vragen om een legitimatiebewijs om je leeftijd te verifiëren. Ben je 16 jaar of ouder? Dan kun je beginnen met net zo buff te worden als Sam Sulek.

  Sam Sulek poserende voor een spiegel

  Welke lidmaatschappen heeft Basic-Fit

  Wil jij een Basic Fit abonnement afsluiten en onbeperkt sporten in één Basic-Fit vestiging, dan kun je sinds het einde van de zomer kiezen uit de volgende drie opties:

  • Comfort Lidmaatschap
  • Premium Lidmaatschap
  • All-in Lidmaatschap

  Hoe duur is een abonnement bij Basic-Fit

  Het Comfort Lidmaatschap is hét lidmaatschap om in te stappen bij het beginnen met sporten. Je betaald €19,99 voor de eerste twee periodes van 4 weken, daarna €24,99 per 4 weken. Je hebt tevens toegang tot alle clubs in Nederland.

  Met een Premium abonnement kun je net wat meer dan met een Comfort lidmaatschap, de prijs is tevens wat hoger. Je kan altijd een vriend of vriendin meenemen om te sporten en je hebt altijd 50% korting op Yanga sportdrink. De kosten voor een Premium lidmaatschap zijn €19,99 voor de eerste twee periodes van 4 weken, daarna €29,99 per 4 weken.

  Wil je volledig all-in gaan bij de Basis dan is een All-in lidmaatschap wat voor jou. 

  • Kosten: €49,99 per 4 weken.
  • Toegang tot alle Basic-Fit clubs in Europa.
  • Neem altijd iemand mee om samen te sporten.
  • Onbeperkt gebruik van de massagestoelen.
  • 50% korting op Yanga Sports Water.
  • €20 NXT Level voucher.
  • Een topkwaliteit Smart Bike bij jou thuis (huur 1 jaar).
  • Basic-Fit Home App met 300+ fiets workouts.
  • Alle voordelen van het Premium lidmaatschap​1​.

  Wat is er veranderd in het beleid van de Basic-Fit

  Het Comfort-abonnement vervangt het voormalige Basic-abonnement. Met een Basic-abonnement kun je echter maar 1 keer per maand je homeclub aanpassen. Had je een Basic lidmaatschap dan zal dit overgezet worden naar een comfort lidmaatschap. 

  Upgrade naar Premium

  Sommige leden geven aan dat ze van Basic-Fit een aanbieding ontvingen om te upgraden naar een Premium-abonnement als zij graag willen sporten in elke Basic-Fit club. Andere leden geven aan van een Basic abonnement te zijn omgeschakeld naar een Comfort-abonnement. Zij hebben nu dus nog maar toegang tot één van de Basic-Fit vestigingen.

  Er veranderd niks voor Comfort klanten

  Een woordvoerder van Basic-Fit gaf aan dat er voor de klanten met een Comfort-abonnement juist niks veranderd is en dat zij met dit Basic-Fit abonnement nog steeds toegang hebben tot alle filialen, en ook tot de nieuwe vestigingen.

  Wat kun je met de Basic-Fit app

  In de Basic-Fit app vind je inspiratie voor work-outs, recepten en tips van de Basic-Fit coaches. Ook kun je via de app Basic-Fit groepslessen volgen en je voortgang bijhouden. Maar het belangrijkste is nog wel dat je met de app in de clubs kan komen. Doormiddel van een QR code die je scant gaan voor jou de poorten van de Basic-Fit open. .

  Overzicht van de basic fit app

  Zo kun je je Basic-Fit abonnement opzeggen

  Heb jij een abonnement bij Basic-Fit maar sport je minder, vind het abonnement te duur, ben je niet tevreden over de abonnementsvoorwaarden of stap je liever over op een abonnement bij een andere sportschool zoals Snap Fitness of Trainmore? Dan is het misschien het beste om Basic-Fit lidmaatschap op te zeggen.

  Wat de reden ook is dat je Basic-Fit op wilt zeggen, je abonnement opzeggen is eenvoudig. Je Basic-Fit flex abonnement is maandelijks opzegbaar. Bij 123opzeggen maken we je het graag gemakkelijk met de opzegbrief. Hiermee neem je snel en gratis afscheid van je abonnement.

  Vul eenvoudig de gevraagde gegevens in en download de brief als pdf. Deze kun je zelf per e-mail of per post versturen naar Basic-Fit. Ook kun je het versturen overlaten aan de verzenddienst van 123opzeggen. Wij zorgen er dan tegen een kleine vergoeding voor dat je opzegbrief naar Basic-Fit verzonden wordt.

  Landschap
  Golf