Meer opzeggingen voor Ongehoord Nederland door Fortuyn-video

Meer opzeggingen voor Ongehoord Nederland door Fortuyn-video

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Bij 123opzeggen komen aanzienlijk meer opzeggingen binnen voor Ongehoord Nederland, nadat de aspirant-omroep een video plaatste waarin oud-VVD Kamerlid Ybeltje Berckmoes via een medium contact zou leggen met de in 2002 vermoorde politicus Pim Fortuyn. De video raakt een gevoelige snaar bij de leden en ze betichten de omroep zelfs van ‘zweverigheid’.  

Inhoudsopgave

  Channeling via medium naar Pim Fortuyn

  In de video is te zien hoe Berckmoes een gesprek heeft met medium Robbert van den Broeke. Van den Broeke is zelf ook meermaals in opspraak geraakt doordat hij verdacht werd van bedreiging. Hij zou vijf mensen met de dood bedreigd hebben, maar de zaak werd geseponeerd wegens het gebrek aan bewijs.

  Ook is vaker getwijfeld aan de oprechtheid van Van den Broeke, maar dat weerhield Ongehoord Nederland niet om met hem in zee te gaan. Het medium is terug van weggeweest en probeerde via ‘channeling’ in contact te komen met de vermoorde politicus Pim Fortuyn. In de video lijkt het alsof Berckmoes inderdaad in contact komt met Fortuyn via het medium en juist dat schiet leden in het verkeerde keelgat.

  Opzeggingen via 123opzeggen

  Via 123opzeggen maken leden van de aspirant-omroep opzegbrieven aan om die vervolgens door 123opzeggen te laten verzenden. Ze doen dit doorgaans om de meest uiteenlopende redenen, maar nu komen er opvallend veel opzeggingen binnen voor Ongehoord Nederland waarbij ze laten weten dat ze het niet eens zijn met de keuze voor de video en het medium.

  Zo kan een klant uit Urk Ongehoord Nederland naar eigen zeggen ‘niet meer serieus nemen’ en voelt een klant uit Harmelen zich niet langer verbonden met de omroep doordat de video niet in lijn ligt met de eigen denkwijze. Door de video krijgt 123opzeggen veel meer aanvragen voor opzegbrieven voor Ongehoord Nederland.

  Na de publicatie van de video op 7 mei, zijn de hoeveelheid opzeggingen zelfs verdriedubbeld in vergelijking met de maanden ervoor. Het gaat hierbij alleen om de opzeggingen die gedaan worden via 123opzeggen. In werkelijkheid ligt de hoeveelheid opzeggingen naar alle waarschijnlijkheid hoger.

  Ben jij lid van Ongehoord Nederland en wil je je lidmaatschap opzeggen? Maak gebruik van de opzegbrief van 123opzeggen en zeg je lidmaatschap zonder zorgen op.

  Update 11-05-2020

  Ybeltje Berckmoes heeft besloten om de omroep ON! te verlaten na alle ophef over de video. In een verklaring schrijft zij: "De onderwerpen in De Buitenplaats kunnen ongewoon of onbestemd overkomen. Helaas is voor spirituele en andersoortige ervaringen - nu en in de toekomst - geen ruimte bij omroep ON! Daarom gaat De Buitenplaats na een adempauze zelfstandig verder.". 

  Landschap
  Golf