Abonnement beu? Zo moet je Videoland opzeggen.

Abonnement beu? Zo moet je Videoland opzeggen.

16 augustus 2021

Steeds meer huishoudens betalen voor meerdere streamingdiensten tegelijk. Niet zo vreemd ook, want de concurrentie wordt alleen maar groter. Voor een compleet aanbod aan films, series en documentaires heb je misschien niet genoeg aan één abonnement. Maar overstappen kan natuurlijk ook nog altijd. Ben je bijvoorbeeld uitgekeken op Videoland? Dan kun je ook een ander platform proberen, zoals Netflix, Disney+ of Amazon Prime. Hieronder lees je hoe je Videoland opzeggen kunt.

Van videotheek naar streaming

Van oorsprong is Videoland een winkelketen. In 1984 werd de eerste videotheek geopend en al gauw werd het concept een succes, zelfs over de grens in België. Helaas wel van korte duur, door de opkomst van het internet. Downloaden en streamen maakten de videotheek meer en meer overbodig. Daarom maakte Videoland in 2021 de overstap naar streaming. Nu is het in Nederland een concurrent van grote spelers als Netflix en Disney+.

Videoland abonnement

Met een Videoland-abonnement heb je toegang tot het grote aanbod aan films, series en documentaires dat het platform rijk is. Je kunt streamen via tv, laptop, tablet, telefoon of offline kijken met Download To Go. Een account kan ook met meerdere mensen gedeeld worden. Je kunt maximaal met 4 schermen tegelijkertijd streamen. En met een Plus of Premium-account kun je zonder reclame kijken.

De abonnementen op een rijtje:

 • Basis: 4,99 euro: kijken met reclame op 1 scherm tegelijk.
 • Plus: 7,99 euro: reclamevrij kijken op 2 schermen tegelijk + offline kijken met Download To Go.
 • Premium: 9,99 euro: reclamevrij kijken op 4 schermen tegelijk + offline kijken met Download To Go.

Proefabonnement

Nog niet helemaal zeker of Videoland iets voor jou is? Wat je ook kunt doen, is de streamingdienst 14 dagen gratis uitproberen. Zo heb je twee weken de tijd om erachter te komen of je een Basis, Plus of Premium-abonnement wilt. En zeg je binnen deze periode op, dan kost het proberen je niets. (Wel op tijd bij zijn, anders zit je er minstens een maand aan vast!)

Aanbod Videoland

Videoland heeft duizenden series en films uit binnen- en buitenland. Van Nederlandse televisieseries en -programma’s (zoals De Bachelor, The Voice of Holland en Jinek) tot buitenlandse films en tv (zoals Love Island UK, Fargo en The Handmaid’s Tale). Ook voor kinderen is er een enorm aanbod. Met Videoland kijken kinderen overal en wanneer ze maar willen naar hun favoriete serie of film (zoals Paw Patrol, Peppa Pig of Brandweerman Sam).

Hoe Videoland opzeggen?

Toch niet tevreden over het platform? Of wil je eens een andere dienst proberen? Videoland opzeggen kan op twee manieren: via de website of schriftelijk. Hieronder vind je een stappenplan voor beide opties.

Opzeggen via Videoland.com

 1. Klik rechtsboven op ‘Inloggen’ en log in op je account.
 2. Selecteer het hoofdprofiel (en voer eventueel hier je pincode in).
 3. Klik op het profielicoon rechtsboven en vervolgens op ‘Account’.
 4. Kies bij ‘Abonnement Informatie’ voor ‘Abonnement opzeggen’.
 5. Beantwoord de twee vragen om je abonnement definitief op te zeggen.

Videoland opzeggen via 123opzeggen

 1. Vul je gegevens in, zodat jouw opzegbrief automatisch wordt aangemaakt.
 2. Kies een verzendmethode.
 3. Klik op ‘Verstuur mijn opzegging’.

Je krijgt een bevestiging van opzegging zodra deze verwerkt is door Videoland. Zo ben je snel en zonder veel gedoe van je Videoland abonnement. Snel geregeld via 123opzeggen.

Bekijk ook: Disney Plus opzeggen: Hoe doe je dat zo snel mogelijk?