Filmrollen

Abonnement beu? Zo moet je Videoland opzeggen.

  • auteur Madelon
  • Laatst geüpdatet:

Steeds meer huishoudens betalen voor meerdere streamingdiensten tegelijk. Niet zo vreemd ook, want de concurrentie wordt alleen maar groter. Voor een compleet aanbod aan films, series en documentaires heb je misschien niet genoeg aan één abonnement. 

Inhoudsopgave

    Van videotheek naar streaming

    Van oorsprong is Videoland een winkelketen. In 1984 werd de eerste videotheek geopend en al gauw werd het concept een succes, zelfs over de grens in België. Helaas wel van korte duur, door de opkomst van het internet. Downloaden en streamen maakten de videotheek meer en meer overbodig. Daarom maakte Videoland in 2021 de overstap naar streaming. Nu is het in Nederland een concurrent van grote spelers als Netflix en Disney+.

    Videoland abonnement

    Met een Videoland-abonnement heb je toegang tot het grote aanbod aan films, series en documentaires dat het platform rijk is. Je kunt streamen via je tv, laptop, tablet, telefoon of offline kijken met Download To Go. Een account kan ook met meerdere mensen gedeeld worden.Je kunt maximaal met vier schermen tegelijkertijd streamen. En met een Plus of Premium Account kun je zonder reclame kijken.

    Bekijk ook: Disney Plus opzeggen: Hoe doe je dat zo snel mogelijk?

    De abonnementen op een rijtje

    • Basis: € 4,99: kijken met reclame op 1 scherm tegelijk.
    • Plus: € 7,99: reclamevrij kijken op 2 schermen tegelijk + offline kijken met Download To Go.
    • Premium: € 9,99: reclamevrij kijken op 4 schermen tegelijk + offline kijken met Download To Go.

    Nederlandse familie zit op een bruine bank en kijkt naar Videoland op de tv

    Proefabonnement op streamingsdiensten

    Nog niet helemaal zeker of Videoland iets voor jou is? Wat je ook kunt doen, is de streamingdienst 14 dagen gratis uitproberen. Zo heb je twee weken de tijd om erachter te komen of je een Basis, Plus of Premium-abonnement wilt. En zeg je binnen deze periode op, dan kost het proberen je niets. (Je moet er wel op tijd bij zijn, anders zit je er minstens een maand aan vast!)

    Videoland opzeggen

    Toch niet tevreden over het platform? Of wil je eens een andere dienst proberen? Videoland opzeggen kan op twee manieren: via de website of schriftelijk. Je krijgt een bevestiging van opzegging zodra deze verwerkt is door Videoland. Zo ben je snel en zonder veel gedoe van je Videoland abonnement. Snel geregeld via 123opzeggen.

    Landschap
    Golf